DFG: Tutuklu gazeteciler tahliye edilsin!

DFG: Tutuklu gazeteciler tahliye edilsin!
Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), tutuklu gazetecilerin tahliyesini ve yargılanan gazeteciler hakkında açılan davaların düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Anayasa Mahkemesi’nde görüşmeleri devam eden “sansür yasası” ve gazeteciler hakkında açılan davaların yarın görülecek duruşmalarına dair açıklama yaptı. Açıklamada, Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında 16 Haziran’da tutuklanan ve 13 ay tutuklu kalan 18 gazetecinin ikinci duruşmasının Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği; JINNEWS Müdürü Safiye Alağaş'ın duruşmasının Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde; gazeteci Mikail Barut’un duruşmasının da yarın Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği aktarıldı. Yarın ayrıca gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ahmet Sever, Canan Kaya, İsminaz Temel, Havva Cuştan ve Mansur Çelik'in de hakim karşısına çıkacağına işaret edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Gün geçmiyor ki bir gazeteci hakkında soruşturma veya dava açılmasın. Gazeteciler adeta yargı kıskacına alınarak, susturulmak istenmektedir. Oysaki gazetecilerin görevi sahada haber peşinde koşmaktır, adliye koridorlarında hukuk davalarını takip etmektir. Bu ucubeliğin son bulması için öncelikle cezaevlerinde bulunan gazetecilerin tahliye edilmesi, yargılanan gazeteciler hakkında açılan davaların da düşürülmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bir hukuk sisteminden bahsedemeyiz.

Bizler yarın bu davaların yakından takipçisi olacağız, adliyelerde gazeteci arkadaşlarımızın yanında yer alacağız. Bu sesi daha da gürleştirmek için öncelikle tüm kamuoyunu gazetecilerin davasına duyarlı olmaya, onları yalnız bırakmamaya davet ediyoruz. Ayrıca tüm gazetecileri de yarın görülecek duruşmalarda meslektaşlarının yanında olma, onları yalnız bırakmama çağrısında bulunuyoruz. Bu vesileyle Anayasa Mahkemesi’nde görüşülen ‘sansür yasası’nın iptali konusunda mahkemenin irade ortaya koymasını bekliyor, gazetecileri baskılama aracı olarak devreye konulan düzenlemeyi kabul etmediğimizi yineliyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.