VİDEO - Dicle Elektrik’in sınırsız özgüveni nereden geliyor?

VİDEO - Dicle Elektrik’in sınırsız özgüveni nereden geliyor?
Doğu ve güneydoğu bölgesinde 6 ilin enerji ihtiyacını Dicle Elektrik, ilginç bir uygulamaya imza attı.

Naci Sapan-Yorum Haber

TİGRİS HABER - Doğu ve güneydoğu bölgesinde 6 ilin enerji ihtiyacını Dicle Elektrik, ilginç bir uygulamaya imza attı. DEDAŞ, basın kuruluşlarına gönderdiği video ve yazılı metinde, kontrole giden kaçak ekiplerinin evlere alınmadığını, bölgede bulunan hoparlörlerden ‘Kaçak ekipleri içeri almayın’ anonsları yapıldığını duyurdu.

Son günlerde bir abonenin borcu yüzünden bir mahallenin elektriklerini kesmekle, zaman isteyen personeli gerekçesiz işten çıkarmakla gündeme gelen Dicle elektrik, çalışmalarını basın bültenleri ile basın kuruluşlarına iletmeye başladı. Zaman zaman şirket faaliyetlerinin aktarıldığı basın bildirilerinin sonuncusunda ilginç detay göze çarptı. Güvenlik güçleri ile kontrolünde kaçak kontrolüne giden DEDAŞ ekiplerine vatandaşların kapılarını açmaması konu edildi.

Dicle Elektrikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Dicle Elektrik kayıp-kaçak kontrol ekibi, kaçak elektrik tüketiminin yüzde 90’ı aştığı Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin kırsal Sulubağ Mahallesi’nde anonsla karşılandı. Ekiplerin mahalleye girişi sırasında bölgede bulunan hoparlörlerden “Kaçak ekiplerini içeri almayın” anonsu yapıldı. Anons sonrası sadece iki ev sahibi kapısını açınca kaçak kontrolü gerçekleştirilemedi. Her türlü engelleme girişimlerine rağmen milli ekonomimizi ciddi anlamda zarara uğratan ve diğer abonelerin kesintisiz elektrik enerjisi almasını engelleyen bu gibi durumların önüne geçmeye, kaçağı tamamen önlemeye kararlıyız.”

Dayatma haber ile basın kuruluşlarını yönlendirmeye çalışan DEDAŞ’ın güvenlik güçlerinin kontrolünde gittiği kaçak kontrol sırasındaki uygulamada, kendisini mağdurmuş gibi lanse etmesi, bunu da vatandaşın haksız olduğu vurgusu ile pekiştirmek istemesi, şirket-müşteri-işyeri ilişkileri konusunda para kazandığı halka karşı bir eksiklik olarak değerlendirmek gerekiyor.

Dicle Elektrik, bölge illerine enerji satmaya başladığı ilk günden itibaren sürekli şikâyet etti, ‘gözyaşı’ döktü. ‘Kayıp kaçak’ diyerek, bölge halkını, dolayısıyla kendi müşterilerini suçladı, tabiri caizse ‘hırsız’ ilan etti. Özel elektrik şirketi olmasına rağmen, kendine Devlet rolü biçti, karşıdakini ‘Milli kaynak-geliri çalan’ kişi ilan etti. Milli kaynaklarda halkında hakkı var, biliyorsunuz değil mi? (Elektrik, su, petrol gibi.v.s)

Nereye kadar?

Kimseyi suçlamaya, karalamaya hakları yok, varsa bir sorun çözmek zorundalar. Halkı halka şikâyet ederek sorun çözülmez, müşteriye saygı önemli. Videolu şikâyet saygısızlıktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum