Dicle Nehri’nde av yasağına uyulmalı

Dicle Nehri’nde av yasağına uyulmalı
Dicle Nehri’nde 1 Nisan ve 1 Temmuz tarihleri arasında yürürlükte olan av yasağı denetimleri etkili şekilde yapılmalı.

Bölgenin birçok ilinden can veren Dicle nehrinde 1 Nisan ve 1 Temmuz tarihleri arasında balık avlamanın yasak olmasına rağmen kaçak avcılık devam ediyor.

1 Nisan ve 1 Temmuz tarihleri arasında tatlı sularda balık avlamak yasak olsa da Dicle nehri boyunca kaçak avcılık yapılıyor ve herhangi bir denetim de öz konusu değil.

Av yasağı denetimleri etkili bir şekilde yapılmalı

Bölgede Dicle ve Fırat nehirleri üzerine kurulan birçok baraj gölünde de balıkçılık sürmektedir. Bölgeye ekonomik açıdan farklı katkıları bulunan barajlar balıkçılık açısından da değerlendirilmektedir. Ancak av mevsiminin yasak olduğu tarihler arasında yapılan kaçak avlanmadan dolayı bölgedeki balık popülasyonu her geçen gün azalmaktadır. Kaçak avlanmanın önlemesi için balıkçılarda ve halk pazarlarında denetimlerin yapılması olmazsa olmazdır. Bölgeye has balık türlerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaması için denetimlerin etkili bir şekle yapılması gerekiyor. Bugüne kadarki bilinçsiz avlanmadan dolayı birçok balık türü yok olurken, mevcut türlerin korunması açısından denetimlerin önemi ortadadır. Tarım Gıda İl Müdürlüğü denetimler konusunda gerekli hassasiyeti göstermelidir. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.