Dicle Üniversitesi Öğrencileri, hendekleri protesto etti

Dicle Üniversitesi Öğrencileri, hendekleri protesto etti
DÜÖDER adına açıklama yapan, Mahsum Ozan Özhanlı Rojava halklarının Kapitalist Moderniteyi reddedip, yerine Demokratik Modernite temelinde bir Kürdistan yarattığını ifade etti.

Gencer ARPACI

Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜÖDER) , KDP'nin Rojava sınırında kazdığı hendekler başta olmak üzere Dicle Üniversitesi'nde Hür Dava Partisi'ne yakın grupların, diğer öğrencilere karşı saldırılarını protesto etmek amacıyla, öğrenciler tarafından Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Öğrenciler daha sonra basın açıklaması yaptı.   Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüşe, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Ortadoğu da halkların yaratmış olduğu değerleri hegemonyasını kuran devletler tarafından alt üst edildiğini kaydeden, Mahsum Ozan Özhanlı, “Rojava’daki halklar var olan kapitalist moderniteyi reddedip, yerine demokratik modernite temelinde şekillenen bir Kürdistan yaratıyor. Türkiye ve KDP yaratılan bu devrimi bozguna uğratmak istiyor. KDP hendekler ile bu devrimi boşa çıkartmak istiyor. Biz üniversite gençliği ve Kürt halkı olarak Rojava’da yaratılan devrime sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.