Dicle Üniversitesi'nde de üretim başladı

Dicle Üniversitesi'nde de üretim başladı
Dicle Üniversitesi koronavirüsle mücadele kapsamında kendi kaynaklarıyla el ve yüzey dezenfektan üretimine başladı.

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından dezenfektan ve el dezenfektanı üretilmeye başlandı. Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretilen el ve yüzey dezenfektanları kampüs ve birimleri dezenfekte etmek amacıyla kullanılıyor. Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Otludil, tüm dünyaya yayılan yeni koronavirüs salgınında Türkiye’deki vaka sayılarının da artmasıyla dezenfektan kullanımının önem kazandığını söyledi. Prof. Dr. Otludil, Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla standartlara uygun üretim yaptıklarını belirterek, üniversitenin dezenfektan ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti.

Dezenfekte çalışmaları sürüyor

dezenfekte.jpg

Öte yandan Dicle Üniversitesi’nde koronavirüs önlemleri ve salgın ile mücadele kapsamında tüm alanlar dezenfekte edildi.

Dicle Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda enfeksiyon bulaşma riskini ortadan kaldıran dezenfektan ürünler kullanılıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen eğitimlere katılan ve sertifika alan dezenfekte ekibi, Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen dezenfektan ile ortak kullanım alanlarında oluşabilecek bakteri ve virüs tehditlerini en aza indirmek amacıyla gayret gösteriyor. Üniversite genelinde devam eden çalışmalar kapsamında tüm akademik ve idari birimler, üniversite kütüphaneleri, amfi ve derslikler, laboratuvarlar, atölyeler, toplantı salonları, konferans salonları, lojmanlar, bireysel ve ortak kullanım alanları düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Koruyucu ekipman ile çalışan personeller, çalışmalarını mesai gözetmeden yerine getiriyor. Ayrıca ihtiyaç duyan idari personellere de eldiven, dezenfektan, maske ve kolonya dağıtımı yapılıyor. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.