Dicle Üniversitesi’nde yeni lisansüstü programları açıldı

Dicle Üniversitesi’nde yeni lisansüstü programları açıldı
Dicle Üniversitesinde (DÜ) yeni lisansüstü programlarının açıldığı duyuruldu.

TİGRİS HABER - DÜ'den yapılan açıklamada, Rektörlüğünün teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) oluruyla üniversite enstitüleri yeni lisansüstü programların açılmasına onay verildiği belirtildi.

YÖK oluruyla Üniversite Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programı ve Tezli Yüksek Lisans Programları açıldığı kaydedilen açıklamada, yüksek lisans ve doktora programlarını çeşitlendirmeye yönelik girişimlerine devam edileceği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, lisansüstü program sayılarının artmasının birçok bakımdan önemli olduğunu belirterek, "Dicle Üniversitesi olarak öğrencilerimize yalnızca lisans eğitimi değil, aynı zamanda zengin bir lisansüstü eğitim imkanı da sunmayı hedefliyoruz. YÖK tarafından onaylanan programlar, üniversitemiz ailesine hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

DÜ'de 2 yeni bölüm

Öte yandan, DÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite tarafından Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) yapılan başvuru sonucunda 2 yeni bölümün açılmasına ve 50 öğrenci alınmasına karar verildi.

Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Beslenme ve Diyetetik bölümlerine 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Sonucunda (YKS) 50'şer öğrenci alınacak. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.