Dicle ve Hevsel’i izlemek paralı oldu

Dicle ve Hevsel’i izlemek paralı oldu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Fiskaya Seyir Terası ücretli hale getirildi. Manzarayı seyretmek isteyen vatandaşlar 1 TL ödemek zorunda kalıyor.

TİGRİS HABER - Osman Baydemir'in belediye başkanı olduğu 2009 yılında hizmete açılan Fiskaya Şelalesi ve Seyir Terası, ilk kez ücretli oldu. Kent halkının hafızasında önemli bir yere sahip Fiskaya Şelalesi'nin yer aldığı seyir terası, başlatılan yenileme ve restorasyon çalışmaları kapsamında bir süredir vatandaşların girişine kapalıydı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Fiskaya Şelalesi tekrardan akar hale getirilip, ışıklandırıldı. Yanı başındaki tahta teras ise yerinden kaldırılıp, 170 metrekare kompozit deck, 60 metrekare cam teras yerleştirildi. Yine "Roj Cafe" isimli işletme kaldırılıp, yerine Diyar'-ı Lezzet isimli yeni bir kafe yerleştirildi.

 Karaloğlu ve Eker açılışını yapmıştı

İsmi 'Fiskaya Cam Teras' olarak değiştirilen alan, 27 Kasım’da Vali ve Büyükşehir Belediyesi başkanvekili Münir Karaloğlu ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker'in yer aldığı törenle yeniden açılmıştı. 

Ancak açılışı yapılan Cam Teras'a turnike yerleştirilip, girişlerden ücret alınmaya başlandı. Daha önce ücretsiz olmasına ve dileyen herkesin buradan Dicle Nehri'ni ve Hevsel Bahçeleri'ni seyredebiliyor olmasına rağmen belediye yönetimi yenileme çalışması sonrası girişler ücretli oldu. Vatandaşlar 1 TL ödedikten sonra içeri alınıyor.

Yoğunluk yaşanmasın diye

 Seyir Terasının neden ücretli hale getirildiği sorusuna Med A.Ş. yetkilileri ise en fazla 30 kişinin çıkabildiği Cam Teras’ta yoğunluk yaşanmaması gerekçesini sundu. (Kaynak: MA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum