Dicle’de yüz yüze eğitim takvimi netleşti

Dicle’de yüz yüze eğitim takvimi netleşti
Salgın nedeniyle iki yıla yakındır kapalı olan Dicle Üniversitesi’nde dersler 27 Eylül’de başlıyor. Ancak, tüm bölümler için yüz yüze öğretimin 18 Ekim’de başlaması planlanıyor.

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Senatosu’nun aldığı karara göre, Tıp Fakültesi’nin 4’üncü ve 5’inci sınıflarında öğretim online olarak 13 Eylül’de başladı. Bu sınıflarda online öğretim 27 Eylül’e kadar devam edecek. 27 Eylül’de ise üniversitede dersler başlayacak. Senatonun aldığı karara göre, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan İlahiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nin İngilizce ve Almanca bölümünde dersler yüz yüze yapılacak.

27 Eylül – 17 Ekim arası online

Senato, 27 Eylül ile 17 Ekim arasında bölümlerin tümünde öğretimin online yapılmasını kararlaştırdı. Ancak, uygulamalı bazı derslerin tedbirler alınmak koşulu ile yüz yüze yapılabileceği belirtildi. Dicle Üniversitesi’nde yüz yüze öğretimi ise 18 Ekim’de başlayacak. Senato, salgının seyrine göre kararlarda değişiklik yapabilecek.

Doluluk oranı yüzde 90

Dicle Üniversitesi’nin lisans programları için bu yıl 3 bin 776 kontenjan ayrıldı. Kontenjanın yüzde 88’i doldu. Sadece 505 öğrenci Dicle Üniversitesi’nde herhangi bir lisans programını tercih etmedi. 505 kişilik kontenjan boş kaldı.

Önlisans programlarında ise doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı. 2 bin 670 kontenjan’dan 2 bin 477’si doldu. Yüzde 5’lik oran ise boş kaldı. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum