DİERG: Diyarbakır’da 'çoklu organ yetmezliği' vakaları görülmekte

DİERG: Diyarbakır’da 'çoklu organ yetmezliği' vakaları görülmekte
Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), Covıd bulaşan çocuklarda MIS-C Tehlikesi (çoklu organ yetmezliği) konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Kurallara uyulması çağrısında bulunan DİERG, “Örgün eğitimin her kademesinde çocuklar derslikteler. Diyarbakır ve bölgede de MIS-C yani “çoklu organ yetmezliği” vakaları görülmektedir. Covid-19 enfeksiyonunun çocuklara bulaşmasından ve iyileştiğinin sanılmasından yaklaşık üç hafta sonra belirtileri başlayan MIS-C’ye karşı ebeveynler bilgili ve dikkatli olmalı, belirtiler fark edilince vakit kaybetmeden hastaneye gidilmelidir. Öğretmenler de MIS-C hakkında bilgi edinmeli ve sınıf ve okul içinde COVID’e karşı tedbirleri kararlılıkla uygulamaya devam etmeleri gerekmektedir.

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), çocukların bu hastalığa karşı daha kolay atlattıklarına dair yanlış ve riski artırıcı inanışı terk etmeye davet etmektedir. Ölümcül de olabilen MIS-C’ye karşı yetişkinlerin COVID’e karşı korunma tedbirlerine uymaya devam etmesi ve özellikle çocuklar için tedbirleri artırması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.