DİERG: Seçmeli ders tercih süresi uzatılmalı

DİERG: Seçmeli ders tercih süresi uzatılmalı
Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) seçmeli ders tercihinin en erken 14 Şubat Pazartesi gününe dek uzatılmasını önerdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), seçmeli ders tercihlerinin hava koşulları nedeniyle uzatılmasını önderdi.

DİERG’den yapılan açıklama şöyle:

“İlkokul 4 ve ortaokul 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerinin 2022-2023 eğitim döneminde açılmasını istedikleri dersler için son gün 21 Ocak Cuma günü sona eriyor. Çoğu kentte kar engeli ve soğuk hava yüzünden en az 46 kentte okullar tatil edildi.

İlk yarıyıl da 21 Ocak’ta sona ereceği için karne günü ile seçmeli dersin son başvuru günü çakışmaktadır. Olumsuz hava şartları yüzünden okula bu hafta sonuna kadar öğrencilerin gelemeyebilir. Ayrıca, karnelere de online erişilebileceği için öğrenciler tatile erken başlayabilir. Bu da ders seçiminin aceleye gelmesine ya da tercihte bulunulmamasına neden olabilir. Onayladığı formu öğrencisi ile okula iletmek zorunda olan veliler için de 21 Ocak tarihi uygun olmayabilir. Seçmeli ders tercihi için son gün olarak okulların açılmasından bir hafta sonra yani en erken 14 Şubat Pazartesi gününe dek uzatılmasını öneriyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.