VİDEO - DİHEM-DER, Diyarbakır mutfağını tanıtıyor

VİDEO - DİHEM-DER, Diyarbakır mutfağını tanıtıyor
Diyarbakır Hevsel Mutfağı Araştırma ve Tanıtma Derneği (DİHEM-DER) Sur ilçesinde bulunan tarihi Zerzevan konağında, Diyarbakır mutfağında üretilen 12 çeşit yemeğin tanıtımı yapıldı.


TİGRİS HABER - DİHEM-DER, Dicle Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksek Okulu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla hazırlanan yöresel yemekler, davetlilere tattırılarak tanıtımlar yapıldı.

dihem-der-2.jpgTigris Haber’e konuşan DİHEM-DER Başkan Yardımcısı Hatice Keskin, derneklerinin amacının Diyarbakır mutfağını Dünya çapında tanıtmak olduğunu belirterek, bu etkinliğin amacını da şu sözlerle dile getirdi. “Derneğimiz 2019 da kuruldu. Derneğimizin Amacı Diyarbakır’ın yöresel mutfağını, yöresel yemeklerini dünyada tanınır, bilinir hale getirmek. Sadece yerel veya ulusal değil, uluslararası çapta kentimizin yöresel tatlarını tanıtmak istiyoruz.
dihem-der-3.jpg

Bir amacımız da yöremizdeki mağdur insanlarla tanışmak, kaynaşmak, sorunlarını dinlemek, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak. Bu çatı altında bir araya geldik. Tarihi bir mekândayız, bunun amacı da kentimizin kültürel ve yöresel tanıtımına katkı sunmak.”

dihem-der-11.jpg
12 çeşit yemek

Yöresel yemekleri alanında uzman kişilerin hazırladığını dile getiren Keskin, “Bu yemekleri alanında uzman arkadaşlarımız yaptı. Dicle Üniversitesinden öğretim görevlisi hocamız var. Gastronomi alanında uzman ve Dicle üniversitesi aşçılık meslek yüksek okulu öğrencileri var.
dihem-der-5.jpg
Yine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde aşçılık eğitimi alan kursiyerler ve usta öğreticilerimiz var. Aynı zaman da biz dernek yönetimi, başkan, yardımcılar ve üyelerimiz de katkı sundu. Ortalama 11 -12 çeşit yemeğimiz var. Tamamen gönüllülük esasına dayalı bir proje yürütüyoruz.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.