Dilencilere belediye denetimi

Dilencilere belediye denetimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kavşak, sokak ve caddelerde dilenen ve dilendirilen çocuklara yönelik denetim gerçekleştirdi.

TİGRİS HABER - Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, insanların manevi ve dini duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Merkez ilçelerde bulunan kavşaklarda, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda tek başına dilenen ya da ailesi tarafından zorla dilendirilen çocuklar yakalanarak gerekli işlemler yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

2023 yılı içerisinde dilencilik yapan 3 bin 457 şahsa müdahale eden ekipler, dilendikleri 35 bin 578 lira paraya el koydu. Ekipler ayrıca 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında dilenen 132 şahsa ise 81 bin 444 lira idari para cezası kesti.

Duygu istismarı yapan dilencilere itibar edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan ekipler, trafik ışıklarında dilendirilen çocukların can güvenliklerini olmadığını ailelerinin çocukları koruması gerektiğini konusunda bilgilendirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, dilencilerine yönelik çalışmalarına diğer kurumlarla koordineli olarak daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğini açıkladı. (Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.