“Diren Dicle, Harran seninle”

“Diren Dicle, Harran seninle”
Harran Üniversitesi öğrencileri düzenledikleri yürüyüşte, "Diren Dicle, Harran seninle" pankartı açarak, Diyarbakır'ın Hevsel Bahçelerinde yapılmak istenen ağaç katliamına karşı direnen DÜ öğrencilerine destek verdi.

DİYARBAKIR’da Hevsel Bahçeleri'nde yapılmak istenen ağaç katliamına karşı direnen Dicle Üniversitesi öğrencilerine bir destek de Harran Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Topçu Meydanı'nda Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi (DEM-YÖM) öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, "Hevsel direnişini selamlıyoruz, diren Dicle Harran seninle" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. "Ma illa pîslix çixarax", "Bir ağaç bir insan, bir orman bir toplum" ve "Yurtsever gençlik doğanın savunucusudur" dövizlerini taşıyan gençler, yürüyüş boyunca "Bijî berxwedana Hewselê", "Dicle'ye selam direnişe devam" ve "Hevsel bizimdir bizim kalacak" sloganları atarak, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada gençler adına açıklama yapan DEM-YÖM üyesi Savaş Korkmaz, ne hükümete, ne de hükümet çevresinde nemalanan sermaye gruplarına geçit vermeyeceklerini belirtti.

“Doğamıza sahip çıkacağız”

Harran Üniversitesi öğrencileri olarak doğaya karşı sürdürülen politikalara izin vermeyeceklerini ifade eden Korkmaz, "Tarihimizin ve kültürümüzün yok edilmek istendiğini biliyoruz. Kürdistan Coğrafyası HES projeleri ile birlikte insansızlaştırılmaya çalışılıyor. Gençlik nasıl ki toplumun öz savunma gücü olduysa, kültürüne, tarihine, doğasına ve Kürdistan'ın kutsal sularına da sahip çıkacaktır. Hevsel bizimdir bizim kalacak" dedi. 

“diren-dicle,-harran-seninle”---(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.