DİSİAD: Destekler hızlıca kullanıma hazırlanmalı

DİSİAD: Destekler hızlıca kullanıma hazırlanmalı
DİSİAD Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı COVİD-19 salgınıyla mücadele paketine ilişkin bir açıklama yaptı.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, COVİD-19 salgını değerlendirme toplantısı sonrası açıkladığı karalara ilişkin açıklamada bulundu.

‘İşletmelerin SGK ve VERGİ yükümlülüklerinin hazine tarafından karşılanması’

DİSİAD Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Ocak ayında ortaya çıkan’den COVİD-19 salgını dolayısıyla işletmelerimiz iş kaybına uğramıştır.  Bu kayıplardan dolayı İşletmelerin SGK ve VERGİ yükümlülüklerinin hazine tarafından karşılanması durumunda işverenin ücret ödemelerinde rahatlama sağlayacaktır. Var olanın tehlikenin bittiğine dair resmi açıklamanın yapılacağı süreye kadar sektör ayrımı yapmaksızın, faizsiz ayakta kalma desteği verilmesi sürecin daha kolay atlatılmasına yardımcı olacaktır. Bununla beraber ülkenin uzun zamandır ekonomi durağanlığından kaynaklı kamuya ait olan ödemelerin yapılandırma seçeneğinin zorunlu bir ihtiyaç olduğu önümüze gelmektedir ki; uzunca bir süredir meclis gündeminde bulunan bu konun ivedilikle yasallaşması elzemdir.  Finansa erişim noktasında firmaların gerek KGF gerek ise kamu bankacılığının yaratacağı kaynaklar konusunda işletmelerin finansa erişimi için mevzuatların asgari olarak belirlenerek kullanıma hazır olması sağlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

‘İstihtam desteği ve nakit akışı hızlıca kullanıma hazır hale getirilmeli’

Koronavirüs salgını dolayısıyla birçok ülkenin piyasalarını fonladığına vurgu yapılan açıklamada, “Kamu kaynaklarının bu günler için kullanılması sosyal devlet anlayışını daha ’da güçlü kılar. Üretici firmalarımızın yaşadığı kayıplar göze alınarak istihtam desteği ve nakit akışı konusunda dün Cumhurbaşkanı tarafından ’da ele alınan bu hususun işletmeler için hayati bir durum olduğunu hatırlatarak hızlıca kullanıma hazır hale getirilmelidir. COVİD-19 Salgını ile ilgili mücadelede kamuoyuna bilgi verilerek şeffaf olarak yürütülmesi ve alınacak tedbirlerin bir an önce harekete geçmesi yarınlar için çok kıymetlidir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.