DİSİAD: Nusaybin sınır kapısı açılsın

DİSİAD: Nusaybin sınır kapısı açılsın
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nurullah Edemen, Suriye’deki depreme de dikkat çekerek, insani yardım ulaştırılması gerektiğini belirterek, “Deprem yaralarını sarmak için Nusaybin sınır kapısı açılmalıdır” dedi.

TİGRİS HABER - Deprem ile ilgili yazılı açıklaması yapan DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, şunları söyledi;

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem ülkemizde ve Suriye’de çok büyük bir felaketin sebebi olmuş, binlerce insanımızın ölmesine, bir o kadar insanımızın yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca binlerce insana hala ulaşamamış, arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir.”

İnsani yardım bekliyorlar

Açıklamasında, ‘Komşumuz Suriye halkına insani yardımlar süratle ulaştırılmalıdır’ diyen Edemen’in şu ifadelere yer verdi; “Suriye’de halen devam eden çatışmalı süreç ile birlikte başta sağlık olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları hizmet veremez duruma gelmişlerdir. Üzerine yaşanan deprem felaketi komşumuz Suriye’de yaşamı tümden sekteye uğratmıştır. Böylesi zor bir süreçte yaşanan depremden etkilenen Suriye halkına yeterli insani yardımların da ulaşamadığı, göçük altında ölü ve yaralıların bulunduğuna dair bilgiler almaktayız. Özellikle yaralıların ülkemizde tedavi edilmeleri ve insani yardımların Suriye halkına ulaştırılması açısından Nusaybin Sınır Kapısı’nın acilen açılması büyük bir önem arz etmektedir.”

Yardım koridoru oluşturulmalı

Nurullah Edemen’in açıklamasının son bölümü ise şöyle;

“En uzun sınıra sahip olduğumuz, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda sıkı ilişkilerimiz olan kardeş Suriye halkına gerekli insani yarımların ulaştırılmalıdır. Bizler bölgenin sivil toplum kuruluşları olarak depremin olduğu ilk andan itibaren kentteki tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli olarak depremden zarar gören Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzede vatandaşlarımıza yardım etmeye devam etmekteyiz. Bununla birlikte komşumuz Suriye’deki depremzedelere de yardım elimizi uzatmaya hazırız. Suriye’deki depremzedelere insani yardımların ulaştırılabilmesi için Nusaybin sınır Kapısı süratle hizmete açılmalı, insani yardım koridoru oluşturularak gerekli tüm destekler sağlanmalıdır.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.