DİSKİ, akıllı şehirler sıralamasında

DİSKİ, akıllı şehirler sıralamasında
Diyarbakır, akıllı su sayaçları kullanımını yaygınlaştırarak, Teknoloji ve Sürdürülebilirlikte Öncü Bir Şehir Olmaya Hazırlanıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır, kentsel yaşamı daha verimli, sürdürülebilir ve yaşanabilir hale getirmeyi amaçlayan “akıllı şehirler” hareketine hızlı bir adım atıyor. Bu hedef doğrultusunda Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), su yönetimi ve sürdürülebilirlik açısından büyük öneme sahip olan akıllı su sayaçlarını kullanarak bu hedefte yerini aldı.

Akıllı su sayaçları, Diyarbakır’ın su kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmasına olanak tanıyor. Otomatik veri kaydı, uzaktan izleme, veri analizi, su tasarrufu ve daha fazlası…

DİSKİ yetkilileri, Diyarbakır’ın akıllı su sayaçlarıyla kazandığı faydaları şöyle sıraladı;

“Otomatik Okuma: Akıllı su sayaçları, su tüketimini otomatik olarak kaydederek insan hatalarını önler ve verilerin daha doğru hale gelmesini sağlar.
Uzaktan İzleme: Su sayaçlarına bağlı sensörler sayesinde su tüketimi uzaktan izlenebilir ve su sızıntıları gibi sorunlar hızla tespit edilip çözülebilir.
Veri Analizi: Toplanan su tüketimi verileri, şehir yöneticilerine su kullanımı eğilimlerini anlama fırsatı sunar ve su kaynaklarının daha verimli yönetilmesine yardımcı olur.
Su Tasarrufu: Kullanıcılar, su tüketimlerini izleyerek daha fazla su tasarrufu yapma teşviki alabilirler.
Faturalandırma Kolaylığı: Akıllı su sayaçları, otomatik tüketim ölçümleri ile daha doğru faturalandırma sağlar.

Sürdürülebilir Su Yönetimi: Su sayaçları, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesine katkı sağlar.”

Çok önemli bir adım attık

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi; ”Bu teknolojiyi kent genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu sayede, vatandaşların hakkını koruma, kayıp-kaçak kullanımını önleme ve tasarruf konularında büyük avantajlar elde edilecek. Yapılan pilot uygulamaların olumlu sonuçları, akıllı şehir sayaçlarının faydalarını göstermiş ve yaygınlaştırılmasını desteklemiştir.
Diyarbakır, akıllı şehirler konusunda Türkiye’de öncü bir il olarak öne çıkıyor. DİSKİ, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak Diyarbakır’ı akıllı şehirlerarasına taşımayı hedefliyor. Şehrin geleceği için atılan bu adımlar, sürdürülebilirlik ve verimliliği bir araya getirerek Diyarbakır’ın aydınlık yarınlarına işaret ediyor” dedi (Diski Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.