DİSKİ altyapı sorunlarını çözüyor

DİSKİ altyapı sorunlarını çözüyor
 Haber
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) tarafından hazırlanan projeyle Fırat Bulvarı ( Memorial Hastanesi) bölgesinde bulunan yapı ve lojmanlara yeni altyapı çalışmaları devam ediyor.

TİGRİS HABER - DİSKİ, Halk sağlığını korumak için Kayapınar ilçesine Fırat Bulvarı (Memorial Hastanesi) bölgesinde bulunan yapılar ve Lojmanların zamanla zarar gören kanalizasyon şebeke hatlarında çalışmalar yürütüyor.

Geçmişte Kayapınar Belediyesi tarafından döşenen, zamanla zarar gören ve deforme olan kanalizasyon hattında DİSKİ’nin yapmış olduğu çalışmalarla bu bölge yeni altyapı sistemine kavuşacak.

Çalışmalar kapsamında 185 metre 600 mm çaplı betonarme kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yapıldığı bölgeyi denetleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, teknik ekipten bilgi aldı.

Kanalizasyon şebekelerin bakım, onarım ve yapım çalışmalarının kent genelinde devam ettiği belirten Tutşi, ”DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak altyapı projelerimiz sürüyor. Hemşehrilerimizin sağlığını korumak için içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon şebekelerimizde bakım ve onarım çalışmalarını gece gündüz demeden yapıyoruz. Ekiplerimiz, sorun teşkil eden bu bölgemizde çalışmalarına devam ediyor, çalışmaların tamamlanmasıyla beraber bu bölgemizde su baskınların önüne geçilecek.’’ dedi.

“Kanalizasyon hatlarına hafriyat ve evsel atıklar atılmamalı”

Vatandaşların, mağdur olmaması ve genel olarak halk sağlığını korumak için kanalizasyon hatlarında temizlik çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Tutşi, sistemin tam randımanlı çalışması için kanalizasyon hatlarına evsel atık ve hafriyatların atılmaması gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum