DİSKİ, günlük 100 bin ton atıksu arıtıyor

DİSKİ, günlük 100 bin ton atıksu arıtıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezinde günlük ortalama 100 bin ton atık suyun 174 bin metreküp gün kapasiteli alanda arıtıldığını açıkladı.

TİGRİS HABER - Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Selim Arar, şehrin merkezinde 1 adet, Dicle ve Hani ilçelerinde de 1’er adet ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin olduğunu söyledi. Araz, Sur ilçesindeki Diyarbakır İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 47 personelle kent merkezinden gelen atık suların arıtıldığını ifade etti.

Mehmet Selim Arar, şunları söyledi;

“Bizim il genelinde merkezde 1 adet ileri biyolojik atık su arıtma tesisimiz, Eğil ilçemizde biyolojik atık su arıtma tesisimiz ve Bismil ilçemizde ileri biyolojik atık su arıtma tesisimiz tamamlanmış, şu anda işletmeye almış durumdayız. Diğer ilçelerimizde de Hani ilçemiz ve Dicle ilçemizde şu anda atık su arıtma tesislerimizin inşaatı devam etmektedir. Bu yılın sonuna doğru inşaatlar tamamlanıp, işletmeye almayı planlıyoruz. Bir diğer ilçelerimiz olan Ergani, Silvan, Çınar, Çermik ve Lice ilçelerimizde atık su arıtma tesislerimizin proje aşmaları devam etmektedir. Bu projeler tamamlandıktan sonra bunların inşaat aşmasına geçeceğiz” dedi.

Her gün düzenli şekilde say sistemiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne atık suyun arıtıldıktan sonraki numunesini verdiklerini dile getiren Araz, “Merkez ileri biyolojik atık su artıma tesisimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber 2004 yılında arıtma tesisimizin ilk aşaması fiziksel arıtma ünitelerini tamamladık ve işletmeyi aldık. Daha sonradan 2017 yılında Avrupa Birliği Projesi çerçevesinde ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin ünitelerini tamamladık ve işletmeye aldık" diye konuştu.

"Bizim buradaki arıtma tesisimiz sürekli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetimi altındadır" diyen Araz, "Bizim merkez atık su arıtma merkezimizin kapasitesi 174 bin metreküp gün kapasitelidir. Diğer ilçelerimizdeki Bismil Atık Su Arıtma Tesis’imizin kapasitesi yaklaşık 12 bin 500 metreküp gün kapasiteli, Eğil ilçemizin de bin metreküp gün kapasitelidir” şeklinde konuştu. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.