DİSKİ, Hz. Süleyman’daki suyu inceledi

DİSKİ, Hz. Süleyman’daki suyu inceledi
 Haber
Hazreti Süleyman Camiinde sürekli akan çeşmelerdeki suyun sağlıksız olduğu iddiaları üzerine DİSKİ çalışma başlattı.

TİGRİS HABER - Hazreti Süleyman Camiinde sürekli akan çeşmelerdeki suyun sağlıksız olduğu iddiaları üzerine DİSKİ çalışma başlattı. Yapılan incelemede, akan suyun, Amida höyük altından gelen, tarihi doğal kaynak suyu olduğu, halk sağlığını etkileyecek herhangi bakteriyolojik oluşum içermediği tespit edildi.

Hz. Süleyman Camii çeşmelerinde akan tarihi doğal kaynak suları, Vakıflar Genel Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan Amida Höyük altından geldiğini ifade eden DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, “Hz. Süleyman caminde sürekli akan çeşmeler; Arkeolojik höyük alanındaki tarihi su kaynağından beslenmektedir. Bu sistem tarihi, münferit ve Höyük koruma alanına özgü bir sistemdir. Bu yapılar gerek Arkeolojik ve gerekse tarihi kazı alanlarında olduğundan DİSKİ kent içme suyu sisteminden bağımsızdır.”

Olumsuz bir durum yok

Tutşi, şikayet ve iddialar üzerine yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgiyi verdi;

“DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kent içme suyu sistemine bağlı olmamasına rağmen, Genel Müdürlüğümüzce Halk Sağlığı göz önünde bulundurularak gerekli çalışmalar başlatılmış ve tam otomatik klor dozaj sistemi kurularak doğal kaynak suyu dezenfekte edilmeye başlanmıştır.

Ekiplerimizin sistemi kurduktan sonra su numuneleri alınarak içme suyu Laboratuvarımızda analizleri yapılmıştır. Yapılan su analizleri sonucunda Halk Sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir bakteriyolojik oluşuma rastlanmamıştır.”

DİSKİ sisteminden bağımsız

Çalışmaların yapıldığı tarihi alanda incelemelerde bulunan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Hz.Süleyman Camii çeşmeleri; arkeolojik höyük alanındaki su kaynağından tarihi camii yapısındaki çeşmelere ulaşan münferit bir sistemden oluştuğunu, DİSKİ’ye ait kent merkezindeki içme suyu sisteminden bağımsız bir su temini olduğunu ifade etti.

Diyarbakır’da su çeşmeden içilir

Tutşi, şunları ifade etti;

“Su Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı olan ve Su Kalite Kontrol Laboratuvarı olarak faaliyet gösteren Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü’nde görevli personellerimiz tarafından su analizi yapıldı, yapılan analiz sonucunda Halk sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir bakteriyolojik oluşuma rastlanmamıştır. Kent genelindeki içme suyu sistemimize bağlı tüm ünitelerde devamlı olarak su sağlığı ve kalitesi kontrolleri yapılmaktadır. Diyarbakır’da su çeşmeden içilir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum