DİSKİ içme suyu sorununu çözüyor

DİSKİ içme suyu sorununu çözüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu problemini, içme suyu hattı döşeme çalışmalarına devam ediyor.

TİGRİS HABER - Kent merkezindeki mahallelerde ve tüm ilçeleri kapsayan, su alamayan bölgelerin su ihtiyacının giderilmesini hedeflemek için yapılan teknik hazırlık ve planlamalar sayesinde kırsal mahalleler suya kavuşuyor.

Kayapınar ilçesi Yolboyu Pirinçlik Mahallesi’ndeki su sorununu gidermek amacıyla harekete geçen DİSKİ ekipleri, grup içme suyu çalışmaları çerçevesinde 4 bin 661 metre içme suyu şebeke hattı, 32 metre terfi hattı, 100 metre servis yolu, 20 metre yüksekliğinde ayaklı su deposu, 1 adet motopomp odası 200 metre tel çit imalatları yapacak.

Ekiplerin çalışması çerçevesinde şu ana kadar, 63’lük 2 bin 246 metre,75’lik bin 310 metre terfi hattını tamamlandı ve ayaklı su deposunun yapımına başlandı.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı. Kırsal ve Merkez mahallelerde kesintisiz ve sağlıklı su temini için ekiplerin yoğun bir tempoyla çalıştığını aktaran Tutşi, DİSKİ’nin hem kent merkezi hem de kırsal mahallelerde büyük yatırımları gerçekleştirmeye devam edeceğini söyledi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.