DİSKİ, Lice’deki yatırımlarını açıkladı

DİSKİ, Lice’deki yatırımlarını açıkladı
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, İLBANK ile ortaklaşa inşa ettiği İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesinde incelemede bulunuldu

TİGRİS HABER - DİSKİ Genel Müdürlüğü alt yapı yatırımlarını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, 41 kilometre kanalizasyon, 69 kilometre içme suyu hattını döşedi, 500 ile 700 metreküp kapasiteye sahip su depolarının inşaatını tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Lice Belediye Başkan Vekili Kerem Yenigün ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Lice’de yapımı gerçekleşen altyapı çalışmalarını yerinde incelendi.

diski-lice-yatirim-2.jpg

Proje 2055’yi baz alarak hazırlandı

Tutşi, yaptığı açıklamada Lice kanalizasyon ve içme suyu sorununa yönelik gerçekleştirdikleri projede nüfusu, imar planı ve 2055 yılını baz alarak hazırladıklarını söyledi.

Diyarbakır’a hizmet için çalıştıklarını vurgulayan DİSKİ Genel Müdürü Tutşi, “Altyapıda eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyundan, arıtma tesislerine ve diğer hizmet alanlarımızda hükümetimizin yaptığı yatırımlar sayesinde önemli ölçüde yol aldık. Hemşerilerimizin bize ilettiği talepler doğrultusunda projelerimizi geliştiriyoruz.” dedi

Tutşi, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Projesi tamamlanan, Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı tamamlandığında Lice ilçemizin içme suyu, kanal, yağmursuyu altyapısı ve üs yapıları (yollar, kaldırımlar, aydınlatmalar, yeşil alanlar gibi) ile örnek bir ilçe haline gelmiş olacak. (DİSKİ Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum