DİSKİ, su gününü kreş çocuklarıyla kutladı

DİSKİ, su gününü kreş çocuklarıyla kutladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü’nü düzenlediği etkinlikle kutladı.

TİGRİS HABER - Yenişehir ilçesindeki 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 2-6 yaş aralığındaki 200 çocuğa su tüketiminde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte temel yaşam kaynağımız olan suyun önemi anlatılarak sonrasında müzik eşliğinde çocukların eğlenceli dakikalar geçirmeleri sağlandı.

diskisugunu1.jpg

Yaşamın her alanında hayati değer taşıyan suyu israf etmeden kullanmamız gerektiği, evde okulda ve her yerde suyu ihtiyacımız kadar kullanmalı ve kullanmayanları da uyarmak durumunda olduğumuz miniklere anlatıldı.

diskisugunu2.jpg

Çocuklar doyasıya eğlendi

diskisugunu3.jpg

Çocuklar, temel yaşam kaynağı olan suyun önemine ilişkin konuşmaları dinledikten sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Çocuklar daha sonra, su tasarrufuna ilişkin animasyon filmi izledi. Etkinlikte, su damlası kostümlü palyaço, çeşitli oyunlarla miniklerin eğlencesine ortak oldu. Etkinlikte, miniklere DİSKİ logolu üzerinde, "Gönüllü Su Elçisi" yazılı rozetler takılarak Suyumuzun korunması hepimizin sorumluluğunda olduğu anlatılarak sonrasında su tasarrufu boyama kitabı ve DİSKİ Logolu balon dağıtıldı. Çocuklar, “Suyu koruyan herkes kahramandır" yazılı maketler ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.