DİSKİ: Su Sayaçlarınızı soğuktan koruyun!

DİSKİ: Su Sayaçlarınızı soğuktan koruyun!
 Haber
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü kamuoyunu aşırı soğuklar nedeniyle uyardı. DİSKİ, su sayaçlarının donmaması için abonelerin tedbir almasını istedi.

TİGRİS HABER - Kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarda oluşabilecek donma riskini engellemek için abonelere çağrıda bulanan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Diski Genel Müdürü Tutşi, “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmeli. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan suyu engellemek için ana vana kapatılması gerekiyor” dedi.

‘Sayaçlara ateş ve sıcak su işle müdahale etmeyin’

Bazı abonelerin donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale ederek açmaya çalıştığını, bununda sayaçlara zarar verip, kullanılamaz hale getirdiğini aktaran Tutşi, “Donan sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, sayacın patlamasına ve maddi hasarın artmasına sebebiyet veriyor. Olası sayaç donmaları ile karşı karşıya kalınması durumunda abonelerimiz, sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 153 Çağrı Merkezi’mizi veya 0 (412) 252 29 90 no’lu telefon numarasından kurumumuzu arayarak yardım alabilirler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.