DİSKİ ve Şırnak Belediyesinin su kardeşliği

DİSKİ ve Şırnak Belediyesinin su kardeşliği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği” ne katılım sağladı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği” ne katılım sağladı. Etkinlikte toplam 18 belediye arasında, su kaynaklarının korunması, verimli ve sürdürülebilir kullanılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulanan Su Kardeşliği protokolleri imzalandı.

Geçtiğimiz yıl Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüyle imzalanan Protokolün yanı sıra bu yıl da Şırnak Belediyesi ile “Su Kardeşliği” protokolü imzalandı. Şırnak Belediyesi ile su kaynaklarının doğru bir şekilde yönetilmesi ve sürdürülebilir su politikalarının oluşturulması hedefiyle başlatılan seferberlikte belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması planlanmaktadır.

Programın devamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü M. Fırat Tutşi, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da bulunduğu programda Diyarbakır’da su kayıp kaçakları konusunda yürüttükleri çalışmalar ve yapılan projeler hakkında bilgi verdi.

Tutşi; “DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak büyük fayda sağlayacak ve yarınlarımızı koruyacak bir Seferberliğin müdahili olmaktan ve dayanışma içinde çalışmaktan kıvanç duyduklarını ve geçen yıl başlatılan Seferberlik Çağrısından hemen sonra Diyarbakır’ımız için daha verimli olmak adına ne gibi tedbirler alabiliriz ve uygulayabiliriz değerlendirmeye başladık. Aldığımız tedbirlerin uygulanabilir ve sürdürülebilir olması bizim için önem arz etmektedir. Suyumuza sahip çıkmanın her birimizin sadece vatandaşlık görevi değil insani bir yükümlülüğü olduğunun da bilinciyle bundan önce yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda su kayıplarının azaltılmasına yönelik üst düzeyde hassasiyet göstermekteyiz” dedi. (Diski Basın)

Kaynak:Diski Basın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.