DİSK'in Rakamları TÜİK’i yalanlıyor!

DİSK'in Rakamları TÜİK’i yalanlıyor!
TÜİK, enflasyonu yüzde 53,4 olarak açıkladı. Ancak vatandaşın enflasyonu çok daha farklı oldu. Cüzdanları yakan fiyatlandırma en çok emekçileri etkiledi. DİSK-AR, raporuna göre, 2023 yılında hissedilen yıllık enflasyon yüzde 106,9 oldu.

TİGRİS HABER - DİSK-AR, TÜİK’ten yapılan bir açıklamayla tartışmalara yol açan, hissedilen enflasyona ilişkin ayrıntılı verileri kamuoyu ile paylaştı. Rapora göre, ocak ayı sonunda kamuoyuna yansıyan tartışmaların ardından yapılan başvurular ve çalışmalar sonucunda hissedilen enflasyona ilişkin TÜİK’in ham verilerine ulaşıldı.

Resmi enflasyonun iki katı

2023 yılında hissedilen enflasyon, açıklanan resmi enflasyonun yaklaşık iki katı oldu. TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 53,4 iken bu araştırmada yüzde 106,9 olarak hesaplandı. 2022 yılında hissedilen enflasyon ortalama 98,44 iken açıklanan resmi enflasyon yıllık ortalama yüzde 71,98 olarak gerçekleşti. 2021 yılında ise ortalama hissedilen enflasyon yüzde 56,39, açıklanan resmi enflasyon yüzde 19,42 ve aradaki fark 34,91 puan oldu. (Kaynak: ANKA)

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.