DİTAM, ‘Diyarbakır’da belediyeciliği’ tartışıyor

DİTAM, ‘Diyarbakır’da belediyeciliği’ tartışıyor
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), ‘Diyarbakır Yerel Hizmetlerde Neleri Kaybediyor’ başlığı altında bir toplantı düzenledi.

TİGRİS HABER - 27 Şubat Salı günü Diyarbakır’da gerçekleşecek toplantıya İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Feridun Çelik konuşmacı olarak katılacak, deneyimlerini paylaşacak.

DİTAM, ‘Kent Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri’ adıyla çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında dört ana başlık belirlenerek, 80 civarında sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dört farklı odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

Odak grup toplantılarının konuları şöyle belirlendi;

Kent, Çevre ve Kültürel Miras, Sosyo Kültürel Yaşam ve Politikalar, İktisadi Durum ve Kırsal Kalkınma, Kadınlar, Gençler ve Çocuklar. Bu toplantılardan çıkan verilerin ‘Diyarbakır Yerel Hizmetlerde Neleri Kaybediyor’ başlığıyla Diyarbakır ve bölgeden ilgili STK’ların katılacağı bir toplantıda kamuoyuyla paylaşılması için bir toplantı planlandı. 27 Şubat Salı günü Diyarbakır’da gerçekleşecek olan toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Feridun Çelik katılacak. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.