DİTAV, ‘Diyarbekir Şehir ve İnsan’ isimli bir belgesel yaptırdı

DİTAV, ‘Diyarbekir Şehir ve İnsan’ isimli  bir belgesel yaptırdı
Diyarbakır’ı tarihini konu alan, ‘Diyarbekir Şehir ve İnsan’ belgeselinin tanıtımı Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) tarafından yapıldı.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

Diyarbakır-Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) tarafından yaptırılan  23 dakikalık, ‘Diyarbekir Şehir ve İnsan’ belgeseli filmin tanıtımı için vakıf yöneticileri ve belgesel çalışması yapan yapım şirketi yöneticileri, vakıf binasında düzenlenen  kahvaltıda biraraya geldi. Yazarlığını ve anlatımını yazar Şeyhmus Diken’in yaptığı belgeselde Diyarbakır’ın tarihi mekânları şiirsel bir dille anlatılıyor.

Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Başkanı Erhan Akalınlar vakfın yaptığı çalışmalar  hakkında bilgi verdikten sonra  şöyle konuştu; “Bizim gayemiz Diyarbakır’ın tarihi ile ilgili yazılan kitapları Türkçeye çevirerek bizden sonra gelen insanlara Diyarbakır tarihi hakkında kalıcı şeyler bırakmaktır. Bu güne kadar çok güzel çalışmalar yaptık ancak bazı projelerimiz yarıda kaldı. Bunlardan birisi de Göç hakkında hazırlamış olduğumuz projeydi. Bu projenin yarıda kalmasının sebebi resmi kurumlardan yeterince destek alamamızdır.”

Kırsal örf ve adetleri, kentsel örf adetlerle pekiştirmek için bazı çalışmalar yaptıklarını, ancak yeterince sonuç alamadıklarını vurgulayan Akalınlar, bu konuda Valiliğin çalışma yürütmesi gerektiğin kaydederek, “Bu projelerin yapılması için valiliğin ve milli eğitim müdürlüğünün destek vermesi gerekiyor. Eğer böyle bir destek gelirse yarıda kalmış projelerimizi tekrar sürdürmeye devam edebiliriz” diye konuştu.

tanitim-4.jpg

Belgeselin yazarlığını ve anlatımını yapan yazar Şeyhmus Diken ise, bu güne kadar yapılan belgesellerin valilik ve belediyeler tarafından yapıldığını, yapılan bu çalışmaların sadece mekânları anlatarak yapıldığın kaydederek, “Biz ilk defa üçüncü bir gözle farklı bir perspektifle Diyarbakır’ı anlatan bir belgesel yaptık. Eksikleriniz olabilir ama belgeselimiz tadımlık bir belgeseldir. Şahsiyetlerin ve mekânların birbirleri ile örtüşen ruh halini anlatan bir ruh hali vardır içinde . Belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

tanitim-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.