DİTAV kültür evi için destek istedi

DİTAV kültür evi için destek istedi
Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, kendilerine devredilen Sur içinde eski bir Diyarbakır evinin restorasyon çalışmalarını başlattı. DİTAV, restorasyon çalışmaları için yapılacak masraflar için destek kampanyası başlattı.

TİGRİS HABER - Daha önce Erdebil köşkünü restore ederek kente kazandıran DİTAV, şimdi de Diyarbakır evini restore ediyor. 303 metrekare ve iki sokağa 15’er metre cephesi olan Meryemana Süryani Kadim Kilisesi’ne ait, geçmişte de “Kızlar Mektebi” olarak işlevlendirilmiş, son yirmi yıldır da boş olduğu için epeyce harap olmuş bazalt taş bir Diyarbakır Evini devralan DİTAV, Vakıflar Genel Müdürlüğüyle yirmi yıllık sözleşme imzaladı.  

DİTAV Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu adına kamuoyunu bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akalınlar, şunları söyledi;

“Bütün tadilat ve sonrasında röleve restütisyon işlerini vakıf olarak biz üstlendik. Evi, Diyarbakır Valiliği, Sur Kaymakamlığı ve Sur Belediyesi de istiyordu. Sıcak dostane ilişkilerimiz sonucu mekân bize kısmet oldu. Kısa bir süredir ekip çalışıyor ve hızla bazalt taş doku dışındaki beton, harman tuğla ve briket gibi dokuyu bozan işler temizlenip atılıyor. Bu işler bittikten sonra da restorasyon işleri başlayacak.

Bazalt taş yerli firmalardan

Bazalt taş talebimizi Diyarbakır’daki iki önemli taş tedarikçisi şirket sahipleri ile konuştuk. Çok sıcak davranarak hiç bir bedel talep etmeksizin bütün bazalt taş ihtiyacımızın karşılanacağı taahhüdünde bulundular. Ticaret ve Sanayi Odası, valilik, TSO kadın meclisi

Gerekli destekleri verecekler.”

800 bin TL harcanacak

Akalınlar, “Az buz değil, en az 800 bin tl’ye ihtiyacımız var. Az veya Çok demeden, ama maldan, ama candan! Ya da hem maldan, hem de candan her ikisinden elinizi bazalt taşa değdirmenizi istiyor ve bekliyoruz. Oluşturduğumuz bağış havuzuna katkılarınızı bekliyoruz, diyerek sonlandırdığı açıklamasında, DİTAV’ın banka hesap numarasını paylaştı.

Bağış ve Katkılarınız için:

T.İş bankası Ofis şubesi

Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı hesabı

TR 54 0006 4000 0018 3030 9348 02 (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.