Diyabetli çocuklar sensörlü cihaz istiyor

Diyabetli çocuklar sensörlü cihaz istiyor
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyarbakır'daki Tip 1 Diyabet hastası çocukların sensörlü cihaza ihtiyaçları olduğunu belirterek, valilikten destek istedi.

TİGRİS HABER - Ramazan Tekdemir, Türkiye'de 18 yaş altı okul çağında yaklaşık 25 bin, Diyarbakır'da ise yaklaşık 300 civarında tip 1 diyabet hastası olduğunu açıkladı. Takip ve tedavi süreci gerektiren, özellikle ilkokulda öğrenim gören çocuklarda, hastaların takibinde ve tedavi süreçlerinde aksamalar olduğuna dikkat çeken Tekdemir, sensörlü cihaz temini için destek istedi. Sensörlü cihazların, çocukların parmakları delinmeden şeker ölçümü yaptığına dikkat çeken Tekdemir, "En önemli faydası glikoz takibine 24 saat boyunca imkân sağlanması ve besinlerin şeker değeri düzeyinde etkisini göstermesidir. Glikoz oranlarında düşüş ve yükseliş değerlerini bildirilmesi, olası risklerin önlenmesinde de bir çeşit alan vazifesi görmesi, zaman kazandırması ve uyarı sisteminin barındırılması en önemli özelliğidir. Olası bir komplikasyonlara karşı dikkatli olmayı ve haber vermesi de bu açıdan sensörlerin önemini göstermektedir” dedi.

Devletin sensör kullanımını hem teşvik etmesi hem de alınımına ilişkin gerekli ihtiyaç ortamını oluşturması gerektiğini belirten Tekdemir, "Sosyal Güvenlik Kurumu maalesef sensör kullanımını ya da sensör ihtiyacını karşılayamamaktadır. Çünkü sensör SGK kapsamına alınmıyor. Yetkililerin ve hayırseverlerin desteğiyle ilimizdeki okul çağında olan yaklaşık 300 öğrencinin sensör ihtiyacının karşılanmasıdır, aileler bu nedenle güvenle çocuklarını okullarına gönderebilirler" dedi. (Kaynak: İlkha)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum