Diyaliz hastasını cezaevine gönderecekler!

Diyaliz hastasını cezaevine gönderecekler!
Böbrek ve kalp hastası Celal Şeker, hakkında “örgüt üyesi” olduğu gerekçesiyle verilen 6 yıl 3 ay cezanın onanması üzerine cezaevine gönderilecek. Diyalize bağlı yaşayan Şeker, “Bu halimle cezaevine girersem bir ay sonra tabutla çıkarım” dedi.

MUŞ Muş’ta yaşayan böbrek ve kalp hastası 30 yaşındaki Celal Şeker’e kapatılan DTP’nin basın açıklamalarına katıldığı gerekçesiyle Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanması üzerine Şeker cezaevine gönderilecek. Diyalize bağlı yaşayan Şeker, tedavisinin cezaevi koşullarında mümkün olmayacağını ifade ederek, DTP’nin yapmış olduğu eylem ve etkinliklerin “yasadışı” olarak gösterilmesine tepki gösterdi. 


Şeker, “Bugün toplumsal barışı tesis etmekten bahsediyorlar. Toplumsal barış halkın arkasında olduğu siyasi bir partinin eylemlerini illegalize etmekle olmaz” dedi. Sağlık durumunun bilinmesine rağmen hapis cezası verilmesini eleştiren Şeker, “Benim örgüt üyesi olabilmem için elimde silah dağlarda geziyor olmam gerekirdi. Bu halimle cezaevine girersem bir ay sonra tabutla çıkarım” diye konuştu.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.