Diyanet çıtayı yükseltti: Vadesiz hesaplar dinen uygun değil!

Diyanet çıtayı yükseltti: Vadesiz hesaplar dinen uygun değil!
Diyanet, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir?” sorusuna, “Dinen uygun değildir” yanıtını verdi.

TİGRİS HABER - Din İşleri Yüksek Kurulu, vadesiz mevduat hesaplarına yönelik dikkat çeken çıkışa imza attı. Kurul, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir?” sorusuna, “Dinen uygun değildir” yanıtını verdi.

Emeklilerin banka promosyonlarına yönelik, “Alıp kullanmak caiz değildir” fetvası veren, faiz getirisi olan banka hesaplarının kullanılmasını, “Dinen uygun bulmayan” ve “Fiyatları tayin eden Allah’tır” fetvası ile tepki çeken Diyanet, çıtayı biraz daha yükseğe koydu. Din İşleri Yüksek Kurulu, vadesiz mevduat hesaplarına yönelik dikkat çeken bir yorum yaptı.

“Diyanet tüm bankalara savaş açtı”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’na ait internet sitesine ilginç bir soru geldi. Bir yurttaş kurula, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir?” diye sordu. Din İşleri Yüksek Kurulu’nun internet sitesinin, “Kurul Fetvaları” bölümünde yayımlanan soruya verilen yanıt, “Diyanet tüm bankalara savaş açtı” yorumlarına neden oldu.

Dinen uygun değildir

Kurulun yanıtında vadesiz mevduat hesapları, “İstenildiğinde çekilmek üzere para yatırılan ve herhangi bir faiz getirisi olmayan banka hesapları” olarak tanımlandı. Ancak kurul, vadesiz mevduat hesabına yatırılan paranın, “Faiz gibi dinen meşru olmayan işlemlerde” kullanılmasının söz konusu olabileceğini belirterek, “Bu hususta meşru seçenekler olduğu sürece, zorunluluk olmadıkça paranın böyle bir hesapta tutulması dinen uygun değildir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi/BirGün)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum