Diyanet yurdundaki şiddet için müfettişler görevlendirildi

Diyanet yurdundaki şiddet için müfettişler görevlendirildi
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kursu yurduna torpille yerleştirilen üniversite öğrencisi Abdurrahman Emen'in 14 yaşındaki M. K.'yi dövmesine ilişkin müfettişler görevlendirdi. Emen'in ise yurtla ilişkisi kesildi.

Salih Yeşil- Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde faaliyet gösteren Selahaddin-i Eyyubi Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda torpille yatıya kalan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Emen, M. K. adlı çocuğu tekme tokat dövmesinin ardından yurtta kalmaya devam ettiği öğrenildi. "Arkamdan konuştun" diyerek M. K.'yi döven Emen'in şiddet uyguladığı anların görüntü ve haberinin Tigris Haber gazetesinde yayınlanmasını ardından Emen'i yurtla ilişkisi apar topar kesildi. Olayı araştırmak için ise müfettişler görevlendirildi. Olayda, yurt sorumlularının ifadeleri içinde bir muhakkik görevlendirildi.

Olayı haberleştirilmesinin ardından Selahaddin-i Eyyubi Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nun bazı yetkilileri, olayı araştırmak yerine görüntülerin kimin telefonundan çekildiğinin peşine düştü. Aile ile temas kuran yetkililer, görüntüleri kendisine hangi telefon numarasından gönderildiğini, sorup öğrenmeye çalıştığı öğrenildi.

Öte yandan, il müftülüğünün de aile ile temas kurduğu ve desteklerini sunduğu bilgi edinildi.

Ne olmuştu?

Selahaddin-i Eyyubi Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda torpille yatıya kalan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Emen, M. K. adlı çocuğu “arkamdan konuştun” diye tekme tokat dövdü. Emen’in uyguladığı şiddetin görüntüleri kameralara yansıdı. Şiddete uğrayan M. K.’nin olaydan ailesinin haberdar etmemesi için telefon açmasına izin verilmedi. M. K. bir yolunu bulup aileyi olaydan haberdar etti. Olayın ardından daha önce de F. Y. adlı çocuğu döven Emen’in yurtta kalmaya devam etmesine izin verildi. Şiddete uğrayan M. K. ise olaydan sonra şikâyetçi olurken, Kur’an kursunu ise bıraktı. 8 Aralık'ta yaşanan olay sonrası M. K. darp raporu aldı, Emen'den şikayetçi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.