Diyarbakır 1 Eylül mitingi: Bu toprakların barışa ihtiyacı var

Diyarbakır 1 Eylül mitingi: Bu toprakların barışa ihtiyacı var
Diyarbakır'da düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde binlerce yurttaş barışı talebini yeniledi. Mitingte konuşan YSP Eş Sözcüsü Çiğdem Uçar, "Bu toprakların barışa ihtiyacı var. Onurlu bir barış getirene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

1-eylul-miting1-tigris.jpeg

Mahsum Kara

Diyarbakır 1 Eylül Dünya Barış Günü, İstasyon Meydanı’nda, binlerce kişinin katılımyla “Toplumsal Barış İçin Eşit ve Özgür Yaşam” şiarıyla miting düzenlendi. Mitinge, DTK Eş Başkanı ve YSP Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, YSP’li vekiller, Kürt partilerin temsilcileri, HDP ve Yeşil Sol Parti yineticileri, TJA, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Beyaz Tülbentli Anneler, kadın örgütleri ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Üç koldan polis kontrolden miting alanına akın eden yurttaşlar, "Jin Jiyan Azadi", "Yaşasın barış, yaşasın özgürlük" sloganları atarak miting alanına giriş yaptı. Miting alananında; "Savaşlara ses çıkarıyoruz, biz kadınlar barış istiyoruz", "Direne direne kazanacağız", "Barış yaşam özgürlük" pankartları asıldı.

‘Bu topraklara barışı getireceğiz’

Açılış konuşması yapan Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Sözcüsü Abbas Şahin, "Bugün burada çok şey söyleyebilirdik ama maalesef barış annelerimiz barış yolunda yaşamını yitiriyor. Hasta tursaklarımız haklı olmalarına rağmen cezaevlerinde hayatını kaybediyor. Onlara sözümüz var. Bu toprakların barışa ihtiyacı var. Biz diyoruz ki toplumsal barış için toplumsal eşitlik gerekiyor. Biz bu topraklara barışı getireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Berdan Öztürk: Türkiye barış gelmek zorundadır

Bütün halkların barış günü kutlayarak sözlerine başlayan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, "Bu topraklar yüz yıllardır barışa hasret. Bugün AK Parti iktidarı Abdullah Öcalan başta olmak üzere Kürt halkına karşı tecrit uyguluyor. Çözüm sürecini hepimiz hatırlıyoruz. O dönemde bütün Türkiye halkları adım adım barışa doğru gidiyordu. Ama maalesef bugün demokrasi ortadan kalkmıştır. Bu iktidar ne demokrasi, ne de barış istiyor. Ülkede ekonomik bitmiş olmasına rağmen her yerde savaştan bahsediyorlar. Demokrasi için Türkiye barış gelmek zorundadır. Bunun başka bir yolu yoktur. Bu toprakların barışa ihtiyacı vardır. Bu topraklara barış gelene kadar mücadelemiz devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

cigdem-ucar-tigris.jpeg

Çiğdem Kılıçgün Uçar: Onurlu bir barışı getirene kadar mücadelemiz devam edecek

Barış mücadelesi veren bütün halkları selamlayan Yeşil Sol Parti Eş Sözcümüz Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Merhaba Diyarbakır halkı, merhaba Barış Anneleri. Her alanda mücadelesini sürdüren herkese saygımızı sunuyoruz.

Bu dünyanın savaşsız olamayacağını inandırmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bizler bu topraklarda çok savaş gördük. Kürt halkı yüz yıllık bir direnişle cevap verdi. Biz bu günü hayatını barış yolunda kaybettiğimiz Barış Annelerine adıyoruz. Bu iktidar annelerimizin barış mücadelesini ihlal etti. Bu mücadele ne AK Parti hukukuyla durudurulabilir ne de savaşla durdurulabilir. İşte burdayız ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Toplum, iktidarın kutuplaşma potikasi yüzünden bir kaos ortamına doğru gidiyoruz. Bizim mücadelemiz onurlu bir barışı getirene kadar devam edecek. Bu ülkenin barışı Kürt halkından geçiyor. Bu iktidar büyük bir savaş İttifakı kurmaya çalışıyor ve Kürt halkını hedef alıyor. Birlik olacağız, barışı birlikte kuracağız" diye konuştu.

Seçimlerde Kayyım zihniyetine en büyük cevabı vereceğiz

Yerel seçimlere değinen Uçar, "Halkın iradesine her zaman olduğu gibi kayyım atamasıyla engel oluyorlar. Türkiye'de barışın olması için bütün halkların eşit olması gerek. İrademize sahip çıkacağız. Bizi karşılayan yerel seçimlerde kayyım zihniyetine en büyük cevabı vereceğiz" dedi.

1-eylul-miting2-tigris.jpeg

Miting müzik dinletisi ve çekilen halaylarla devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.