"Diyarbakır 21 Hatıra Ormanı"nda ilk fidan toprakla buluştu

"Diyarbakır 21 Hatıra Ormanı"nda ilk fidan toprakla buluştu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Diyarbakır 21 Hatıra Ormanı"nda ilk fidan toprakla buluşturuldu.

TİGRİS HABER - Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Barış Ormanı'nda "Diyarbakır 21 Hatıra Ormanı" adı ile oluşturulan bölümde fidan dikimine başlandı. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu hatıra ormanına ilk fidanı dikti. Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21. yüzyılın 21. yılının 21. gününde, "21 Ocak'ta 21'de buluşalım" diye bir sosyal medya kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, hem Türkiye'yi hem dünyayı Diyarbakır'a davet ettiklerini söyledi.

karaloglu-tigris.jpg

“Diyarbakır'ımız da, ülkemiz de yemyeşil olsun”

"İnşallah bugün toprakla buluşturacağımız fidanlar ağaca dursun, ormana dönüşsün, Diyarbakır'ımız da, ülkemiz de yemyeşil olsun. Diktiğimiz her fidanı, her ağacı geleceğe bir nefes, gelecek nesillere bugünden ulaştırdığımız bir selam olarak görüyoruz. Onun için bu toprakları gelecek nesillere, toprağımızı, suyumuzu, havamızı, çevremizi koruyarak devredersek yavrularımıza görevimizi yapmış oluruz." diyen Karaloğlu, ülkenin her yerinde belediyeler olarak ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Karaloğlu, baharın gelmesi ile Diyarbakır sokaklarının, caddelerinin, kavşaklarının, refüjlerinin cıvıl cıvıl olduğunu aktararak, mevsimlik çiçekleri Diyarbakır'da toprakla buluşturduklarını bildirdi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.