VİDEO - Diyarbakır adına şiir ve müzik dinletisi etkinliği

VİDEO - Diyarbakır adına şiir ve müzik dinletisi etkinliği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile “Diyarbakır Üzerine Söyleşi, Şiir ve Müzik Dinletisi” etkinliği yapıldı.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) ortaklığındaki program Dicle Üniversitesi Kültür ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlendi.
Program, Düksam Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman’ın açılış konuşmasından sonra, moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Aysel Yılmaz’ın yaptığı, konuşmacı olarak Doktor Öğretim Üyesi Münir Erten’in katıldığı söyleşi ile devam etti.
Söyleşide Diyarbakır yerel ağızla söylenen deyimler, maniler, kelimler ele alındı. Diyarbakır üzerine şiirler, Büyükşehir Belediyesi Aile ve Kadın Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kürt Dili Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Şerif Azarkan, Diyarbakır Şehit Polis Mehmet Erçin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Filiz Modalı ve Sıcak Yürekler Derneği Kurucusu Fadile Gül Demirok tarafından seslendirildi.
Program, Büyükşehir Belediyesi Sanatçısı Songül Kale tarafından seslendirilen Diyarbakır türküleriyle son buldu.
Etkinliğe, Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi, Rektörü Mehmet Karakoç’un eşi Öğretim Görevlisi Meral Karakoç, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Zeynep Akkar Deniz ve akademisyenler de katıldı.(Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.