Diyarbakır Afet Farkındalık Eğitimi işbirliği protokolü imzalandı

Diyarbakır Afet Farkındalık Eğitimi işbirliği protokolü imzalandı
Diyarbakır Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ergani Belediyesi arasında “2021 yılı Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

TİGRİS HABER - Ergani kaymakamlık makamında gerçekleştirilen protokol imza töreni, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ile Diyarbakır AFAD İl Müdürü İlhami Çakmak arasında gerçekleşti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Öztürk, protokol çerçevesinde ilçenin genelinde afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleneceğini söyleyerek, Ergani'de afet bilincinin oluşmasına katkı sağlamasını temenni ettiğini aktardı.

Diyarbakır AFAD İl Müdürü İlhami Çakmak ise İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' ilan edildiğini hatırlatarak, gerçekleştirilen protokolün amacının AFAD ile Ergani Belediyesi arasında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirliği çerçevesini belirlemek olduğunu kaydetti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.