VİDEO - Diyarbakır AK Parti İl Başkanı iki müjde verdi!

VİDEO - Diyarbakır AK Parti İl Başkanı iki müjde verdi!
AK parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, aylık basın buluşması başlığı ile yayınladığı basın bülteninde çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. İl başkanı Aydın, hafif raylı sistem ve vakıf üniversitesi müjdesi verdi.

TİGRİS HABER - AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın imzası ile yapılan yazılı açıklamada, yaşanmakta olan zorlu sürece dikkat çekilirken, sürecin aşılması için hükümetin seferberlik halinde elinden gelen çabayı gösterdiği belirtilirken, salgın sürecinde Diyarbakır’a 600 milyon liralık yardımın gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

270 bin kişiye destek verildi

Açıklamada özetle şöyle denildi; “şehrimizde yaklaşık 270 bin vatandaşımıza Devletimiz ve Büyükşehir belediyemiz destekte bulunmuş durumdadır. Bu yardımların artarak devam etmesi için bizler de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Salgınla olduğu gibi diğer Ulusal ve Uluslararası meselelerle Ülke olarak mücadelemiz devam ederken bir yandan da hayatın devamı için çok sayıda yatırım Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Bizler AK Parti İl Başkanlığı olarak Diyarbakır’ımızın yaşamakta olduğu bu değişimin, dönüşümün ve gelişimin hem parçası, hem hizmetkârı ve hem de takipçisiyiz. İl-İlçe Teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, MKYK üyelerimizle bir bütün olarak, bu yaptırımların ve projelerin hayata geçirilmesi ve tamamlanması için ve hatta bunlara yeni yatırımların yeni projelerin eklenmesi için gayret sarf ediyoruz.”

Hafif raylı için ihaleye çıkılacak

‘Valimiz ve Büyükşehir belediye başkanlığımızın büyük destek ve gayreti ile tramvay yatırımının, hafif raylı sistemin ön çalışmaları tamamlanmış durumdadır’ denilen yazılı açıklamada, Çarşamba günü tramvay yatırımının uygulama projesi için ihaleye çıkılacağı ifade edildi.

Bilkent’e karşılık Sur kent

İl Başkanı Aydın imzası ile yapılan açıklama şöyle devam etti; Tramvay ve raylı sistem projemiz öncelikle Dağkapı ile Eğitim Araştırma Hastanemiz arasındaki 14 km’lik hatta, 23 istasyondan oluşacak olup 2024 yılına kadar tamamen hizmete girecektir. Diyarbakır’ımız için şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Şehrimize kazandıracağımız ve bugün müjdesini vermek istediğimiz bir diğer güzellik de, eğitim alanında yaptığımız çalışmalar ile ilgilidir. Kentimizde ikinci bir üniversitenin kurulması çok önemli ve acil bir ihtiyaç olarak önümüze çıkmaktadır. Bu ihtiyacın ikinci bir devlet üniversitesiyle giderilmesinin mümkün olmadığını girişim ve çalışmalarda görmüş bulunmaktayız. Bu nedenle şehrimizdeki ve Batıdaki şehrimize sevdalı bazı dostlarımızın ortak paydada buluşturulması suretiyle Diyarbakır’ımıza vizyon, misyon, nitelik ve kampüs olarak yakışır bir vakıf üniversitesinin Kayapınar ilçemizde kurulması için çalışmalar yapmaktayız. Bu konudaki parolamız da şudur: “Ankara’nın Bilkent’ine karşılık Diyarbakır’ında Surkent’i olsun” diyoruz. Vakıf üniversitesi olarak kurulacak olan Surkent Üniversitesi ilimizin dışında bölge illerimize de hitap edecektir.” (Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum