Diyarbakır, Ali Babacan’ı ağırlayacak

Diyarbakır, Ali Babacan’ı ağırlayacak
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Ali Babacan’ın Diyarbakır ziyaretinde ekonomi ve Kürt sorunu üzerinde duracağını söyledi.

TİGRİS HABER- DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yarın yapacağı Diyarbakır ziyareti öncesi Tigris Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Kongresi için kente gelecek olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ziyareti öncesi değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Cihan Ülsen, Babacan’ın Diyarbakır programının ayrıntılarını paylaştı.

cihan-ulsen.jpeg

Babacan, ekonomi ve Kürt sorunu üzerine konuşacak

Babacan’ın 4 ay içinde Diyarbakır’a ikinci gelişi olduğuna işaret eden Ülsen, Babacan’ın programına ilişkin şunları söyledi: “Deva Diyarbakır il teşkilatı olarak teşkilatlanma sürecimiz bütün hızıyla devam ediyor. Yaklaşık sekiz aydır devam eden bu süreçte bütün ilçe atamaları gerçekleşmiş olup bağlar ilçe kongremiz 13. ilçe kongresi olarak genel başkanımız Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bu anlamda genel başkanımızın son dört ay içerisinde ikinci kez Diyarbakır’a geliyor olması, özellikle de bağlar ilçesinin kongresine katılımı, Diyarbakır’a verdiği önemin göstergesidir. Genel başkan bağlar ilçesinde sadece kongreye katılmayacak, ayrıca Sakarya Caddesi’nde sağlık Ocağı mevkiinde esnafla ve halkla buluşma da gerçekleştirecektir. Hatırlayabildiğim kadarıyla bugüne kadar hiçbir siyasi parti genel başkanı bağlar ilçesinde hem kongre hem de esnaf buluşması gerçekleştirmedi.”

Esnaf oda başkanlarıyla görüşecek

Babacan’ın Bağlar bölgesine yönelik ciddi ve önemli mesajlar vereceğini söyleyen il başkanı Ülsen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle bağlardaki Kentsel dönüşüm sorunu önemli. Diyarbakır’ın en fazla mağdur edilmiş bölgesi olması hasebiyle bu ziyaret son derece anlamlı bir hale geliyor. Genel başkan ülkedeki en önemli iki sorun üzerinden yani ekonomik meseleler başta olmak üzere yine Kürt meselesini ilişkin mesajlar vereceğini düşünüyoruz. Bununla beraber ziyareti kapsamında hem yerel basınla buluşması hem de Diyarbakır esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda 47 oda başkanıyla buluşuyor olması da bölgenin sorunlarını anlayabilme ve çözüm önerilerini oluşturma açısından son derece hayati bir öneme sahip. Bu açıdan biz genel başkanımız Ali Babacan’ın Diyarbakır’a gelişini önemsiyoruz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.