Diyarbakır-Ankara hattında ‘uçak’ çilesi

Diyarbakır-Ankara hattında ‘uçak’ çilesi
Diyarbakır –Ankara arasındaki direkt uçuşlar günde bir kere ile sınırlandırıldı. Eski bakan ve İYİ Parti Orta Doğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu, uçak bulamadığı için vefat eden ağabeyinin cenazesine yetişemedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır- Ankara arasındaki direkt uçuşlar uzun süredir tek seferle sınırlandırıldı. Sınırlama nedeniyle Diyarbakır-Ankara yolcuları ciddi sıkıntılar yaşıyor. İş insanları, görüşme randevularını iptal etmek zorunda kalıyor ya da otobüs ve özel araçları ile ulaşım sağlıyor.
ucak-eziyet-1.jpg
Seferlerin sınırlandırılması nedeniyle Eski Bakan ve İyi Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu da, Diyarbakır’da vefat eden ağabeyinin cenaze törenine yetişemedi. 2 gün boyunca uçakta yer bulamayan Ensarioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özel uçağı ile 2 gün gecikmeli şekilde ağabeyinin taziyesine gelebildi.

ucak-eziyet-2.jpg

‘Milletimize eziyettir’

Tigris Haber’e konuşan Ensarioğlu, “2 milyonluk şehre günde bir uçak geliyor. Pazar günü vefat eden ağabeyimin cenazesine yetişemedim. 2 gün boyunca yer bulamadım” dedi. Diyarbakır-Ankara seferlerinin sınırlandırılmasının kentte ciddi mağduriyetlere sebep olduğunun altını çizen Ensarioğlu, şunları söyledi: “ Bilet fiyatları da çok yüksek. Fiyatlar 800 ile 1000 bin lira arasında değişiyor. Bakanlık yaptığım 94-95 yılları arasında Ankara'dan en az iki uçak gelirdi. Nüfusumuz 10 kat artmış ama günde bir uçak. Bu milletimize eziyettir.”

ucak-eziyet-1.jpeg

‘Yetkililerle görüştük’

Konu ile ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya da, uçak seferlerindeki azlığının hem iş insanlarını hem de Diyarbakır’da yaşayanları mağdur ettiğini söyledi. “İnsanlar taziyesine gelemiyor” diyen Kaya, “Yakınları vefat eden insanlar cenazesine yetişemiyor, taziyesine gelemiyor. İş insanları görüşmelerine gidemiyor. Yetkililerle defalarca görüştük, ancak sıkıntı giderilmedi” dedi.

ucak-eziyet-3.jpg

Diyarbakır-Ankara uçuşlarında yolcu kapasitesinin her zaman yüksek olduğuna dikkat çeken Kaya, “Diyarbakır yolcularının yarısı Mardin, Batman, gibi çevre illerden geliyor. Bu nedenle yolcu kapasitesi oldukça iyi. Buna rağmen, hava yolu şirketleri, seferleri arttırmıyor. Bir an önce kentimizde yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum