Diyarbakır aşıda harekete geçti

Diyarbakır aşıda harekete geçti
Aşılama oranlarının düşük olduğu Diyarbakır’da sevindiren gelişme yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın yaptığı aşı çağrısı karşılık buluyor.

İlyas Akengin/Özel

TİGRİS HABER - Aşılama oranlarının düşük olduğu Diyarbakır’da uzmanların uyarıları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı aşı çağrısı sonrası Diyarbakırlı vatandaşlar aşıya ilgi gösterdi.

9 binlerden 15 bine çıktı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin, “150 ekip sahada gece gündüz çalışıyor. İlçe, köy, cami ve AVM demeden bütün kapıları çalıyoruz. Bir hafta öncesine kadar günlük aşı oranımız 9 ile 10 bin arasındaydı. Ancak dün yaklaşık 15 bin kişi aşı oldu. Bu sayısının daha da artacağına inanıyoruz.

Tekin şöyle devam etti, “Kentin tüm birleşenlerinden aşı konusunda destek geliyor. Bu ortak ruh bizi pandemiden kurtaracak. Salgına hep birlikte sahip çıkmazsak bununla baş edemeyiz. Çünkü kovid’den kurtulmanın en hızlı yolu aşıdır. Ekiplerimiz her yerde aşı yapmak için çalışıyor. Bazı insanlarımızın kafasında ön yargılar var, sahada anlatıp vatandaşımızı ikna ediyoruz” dedi.

Son on günde artış oldu

Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan ise, “Bilimsel olarak güvenirliğini kanıtlamış tüm çalışmaların yanındayız. Bu kapsamda bizde oda olarak aşı kampanyası başlattık. Bu kampanyamız sürüyor. Çünkü pandemiden çıkış aşılar ile olacak. Son 10 günde aşılamada bir artış oldu. Birindi doz aşı da yüzde 22’lerden yüzde 35’lere çıktık. İkinci dozda da benzer artış var. Tabi ki toplumun güvendiği kişilerin aşı çağrısı yapmalarının da etkisi oluyor. Toplum güvendiği kişilerin çağrılarını dikkate alıyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.