Diyarbakır Bağlar'da 16 metruk bina yıkıldı

Diyarbakır Bağlar'da 16 metruk bina yıkıldı
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 9 mahallede 16 metruk binanın yıkımının gerçekleştirildiği belirtildi.

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların şikâyeti üzerine, belediye ve ilgili kurumların incelemeleri sonucu tespit edilen 16 metruk bina için yıkım kararı alındı.

Güvenlik önlemlerinin ardından binaların yıkımı yapıldı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçenin Körhat, Kaynartepe, Fatih, 5 Nisan ve Şeyh Şamil mahallelerinde 2'şer, Muradiye 3, Mevlana Halit, Alipınar ve Yunus Emre mahallelerinde 1'er olmak üzere 16 metruk binanın yıktırıldığını belirtti.

2019 yılından bu yana temizlenen harabe yapı sayısının 500'e yaklaştığını dile getiren Beyoğlu, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın bize ilettiği taleplerin başında metruk yapılar geliyor. Suç unsurlarının mekânı haline gelen harabe yapılar, çocuklar başta olmak üzere aileler için tehdit oluşturuyor. Eski Bağlar bölgesinde geçmişten kaynaklanan çarpık kentleşme söz konusu, bunlarla ciddi ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini en kısa zamanda yerine getirmek üzere hızlı kararlar alarak uyguluyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğidir. Bu sorun kısa zamanda tamamıyla çözülemez ancak biz de tüm imkânlarımızla mücadeleye devam edeceğiz." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum