Diyarbakır Barosu: 11 yılda 66 çocuk öldü

Diyarbakır Barosu: 11 yılda 66 çocuk öldü
Diyarbakır Barosu, 11 yılda mayın ve savaş atığı patlamaları ile zırhlı araç çarpması sonucu 67 çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çocuklardan 66’sının bölge illerinden olması dikkat çekti.

Murat Özbilek

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu, "Zırhlı Araç, Mayın ve Çatışma-Savaş Atıkları Kaynaklı Çocuk Hakkı İhlalleri"ne dair hazırladığı raporu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda açıkladı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, raporda 2011-2022 yılları arasındaki olayların yer aldığını söyledi. Zırhlı araçların neden olduğu ölümlerin sadece bölge illerinde yaşandığını belirten Eren, önlem alınmasını istedi.

Sadece bölge illerinde ölüm var

Eren’in açıklamasının ardından rapor basınla paylaşıldı. Hazırlanan rapora göre, 11 yılda, bölgede zırhlı araç çarpması sonucu toplam 21 çocuğun yaşamını yitirdiği ve 27'sinin yaralandığı aktarıldı. Raporda, Marmara Bölgesi’nde ise sadece 1 çocuğun hayatını kaybettiğine yer verildi. Raporda, “Mayın ve Çatışma-Savaş Atıklarından Kaynaklanan Çocuk Hakkı İhlalleri" başlığı da yer aldı. Buna göre, bölge illerinde, 45 ölümün yaşandığı ve 126 yaralanma olduğu aktarıldı. Raporda, Akdeniz ve Ege'de de toplam 9 kişinin yaralandığı kaydedildi.

 ‘Düzenleme yapılsın’

Raporun öneriler bölümünde, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde düzenleme yapılarak, zırhlı araçların şehir içi kullanımı yasaklanmalı, bu mümkün değilse zırhlı araçların şehir içi kullanımı asgari düzeye indirilmesi ve hız limiti getirilmesi istendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.