Diyarbakır Barosu: Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırıdır

Diyarbakır Barosu: Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırıdır
Diyarbakır, Şanlıurfa ve Şırnak’ta avukatlara yönelik gözaltılara ilişkin Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, “Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırı anlamına gelmektedir” denildi.

Diyarbakır Barosu,  Diyarbakır, Şanlıurfa ve Şırnak’ta avukatlara yönelik gözaltılara ilişkin bir açıklama yaptı.

‘Dört meslektaşımızın evleri güvenlik güçleri tarafından basıldı’

Diyarbakır Barosu’nca “Avukatlar bir kez daha saldırı altında!” başlığı altında yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında bugün sabah 06.00 sıralarında Baromuz mensubu dört meslektaşımızın evleri güvenlik güçleri tarafından basıldı.  Meslektaşlarımızın evlerinde, peşinden de bürolarında arama yapıldı. Büro aramalarında bazı meslektaşlarımızın takip ettikleri dava dosyalarına da incelenmek üzere el konuldu. İki meslektaşımız gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında Şanlıurfa Barosuna bağlı yedi meslektaşımız ile Şırnak Barosuna bağlı bir meslektaşımızın da benzer şekilde evleri ve avukatlık büroları aranmış ve gözaltına alınmışlardır.”

‘Kısıtlanan ve gizlenen soruşturmanın selameti değil;  adalettir, hukuktur’

Soruşturmada kısıtlılık kararı olmadığının belirtildiği açıklamada, “Yetkililerden aldığımız bilgilere göre soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı bulunmaktadır. Bu kısıtlama kararı tek başına soruşturmanın hukuksuzluklar üzerine bina edildiğini göstermektedir. Kısıtlanan ve gizlenen soruşturmanın selameti değil;  adalettir, hukuktur ve silahların eşitliğidir. Her gün adliye koridorlarında duruşma bekleyen ve vakitlerinin nerdeyse tamamını adliyede geçiren avukatların ifadeye çağrılmadan sadece kriminal bir operasyon havası vermek için sabah baskınlarıyla gözaltına alınmalarını kabul edilemez buluyoruz. Unutulmamalıdır ki bağımsız savunmanın teminatı olan avukatlar; tüm yurttaşların adalete erişiminin, adil yargılamanın, hakkın ve adaletin teminatıdır. Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırı anlamına gelmektedir. Bu sebeple gözaltına alınan meslektaşlarımız derhal salıverilmelidirler” denildi.

Açıklamada, soruşturma sürecine ilişkin ayrıntılara ulaşıldığında kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.