Diyarbakır Barosu Başkanı Aydın: Sözümüzü söylemekten geri durmadık

Diyarbakır Barosu Başkanı Aydın: Sözümüzü söylemekten geri durmadık
Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Genel Kurul’da yeniden aday olurken, geçmiş dönemle ilgili faaliyetlerini Tigris Haber’e değerlendirdi.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu’nun geçen yıl ekim ayında yapılması planlanan ancak hükümetin yayınladığı bir genelgeyle koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen Genel Kurulu 10-11 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Diyarbakır Barosu’nun 47’inci Genel Kurulu 10-11 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Pandemi tedbirleri altında 300 kişi kısıtlamasının uygulanacağı Genel Kurul’da 3 aday yarışacak.

Diyarbakır Barosu’nun Ekim 2020 tarihinde ertelenen baro Genel Kurulu 10-11 Nisan tarihleri arasında Yıldız Park’taki yarı açık alanda toplanacak. Diyarbakır Barosu Başkanlığı için 3 aday yarışacak. Diyarbakır Barosu’nun 47.’inci Genel Kurulu’nda mevcut başkan Cihan Aydın, Nahit Eren ve Cengiz Baysal yarışacak.

Diyarbakır Barosu 46. Genel Kurulunun 13 – 14 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan seçimlerinde Av. Cihan Aydın 503 oyla başkanlığa seçilmişti. Aydın'ın 3 yıl önceki en yakın rakibi Av. Nahit Eren ise 315 oyda kalırken, Av. Cengiz Baysal ise 9 oy almıştı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, 10-11 Nisan tarihleri arasında toplanacak Genel Kurul’a ilişkin Tigris Haber’e değerlendirmede bulundu.

‘Sözümüzü söylemekten geri durmadık’

3 yıl önce yapılan baro seçimlerine atıfta bulunan Aydın, şunları ifade etti: 2018 yılı Ekim ayında yaptığımız genel kurulda meslektaşlarımın büyük bir destek ve teveccühüyle seçilerek göreve başladık. Türkiye’nin son birkaç yıldır yaşadığı toplumsal altüst oluşlar, temel hak ve özgürlükler konusunda gittikçe ağırlaşan tablo, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılar ve artan sorunlar karşısında Diyarbakır Barosu olarak mücadele etmekten ve sözümüzü söylemekten geri durmadık.”

3 yılda neler yapıldı?

Diyarbakır Barosu’nun geçmiş dönem faaliyetlerini değerlendiren Aydın, şöyle konuştu: “Baromuz bünyesinde oluşturduğumuz merkez ve komisyonlarımız hem mesleki alanda, hem de toplumsal alanda çok kıymetli çalışmalara imza attılar. Avukat Hakları Merkezimiz özellikle son dönemlerde mesleki faaliyetleri sırasında sorun yaşayan meslektaşlarımızla çok etkin bir dayanışma örneği gösterdi. Kadınlara yönelik cinayetler ve artan şiddet olayları, çocuklara yönelik işlenen suçlar konusunda Kadın ve Çocuk Merkezlerimiz her zaman mağdurların yanında yer alarak hukuki destek sundular. Kadın Merkezimizin gündemde tutulan nafaka meselesine ilişkin olarak hazırladığı rapor, bu konudaki tartışmalara referans olacak nitelikte ve kapsamda ki tek rapor olma özelliğini taşıyor. Çevre ve Kent Komisyonumuz yaşanabilir bir Diyarbakır ve kentli hakları konusunda çok önemli işler yaptı. Konut rezerv alanı ilan edilen kent ormanı alanı konusunda açtığımız dava sonucunda bu plan iptal edildi.  Cezaevi Komisyonumuz cezaevlerindeki hak ihlalleri konusunda çok aktif çalışan komisyonlarımızdan biri. İşkenceyle mücadele konusunda, işkencenin soruşturulması ve faillerin cezalandırılması için tüm zorluklara ve cezasızlık politikalarına rağmen mücadele ediyor.  Kurduğumuz Hayvan Hakları Merkezimiz hayvanlara karşı işlenen suçlar konusunda suç duyurularında bulundu ve bu soruşturma ve davaları takip etti. Bu arada meslektaşlarımızın daha rahat bir ortamda çalışması için hem ilçe adliyelerinde, hem de il adliye yerleşkelerinde daha konforlu ve sağlıklı mekanları meslektaşlarımızın hizmetine sunduk.”

‘İfade özgürlüğünün tehdit altında olmadığı bir gelecek için…’

 Vatandaşların hukukunu korumayı esas aldıklarına işaret eden Aydın son olarak şunları ifade etti: “Diyarbakır Barosu temel hak ve özgürlükler ve Kürt Meselesinin barışçıl yollarla çözümü konusunda da görüş ve düşüncelerini çeşitli yollarla kamuoyuna duyurmuş, bundan sonra da duyurmaya çalışacaktır. Amacımız tüm yurttaşların hukuk güvenliğinin olduğu, mahkemelerin tarafsız ve bağımsız bir şekilde işlediği, ifade özgürlüğünün tehdit altında olmadığı, basının özgürce faaliyet gösterdiği, farklılıkların yasayla korunduğu bir gelecektir. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu amaç için çalışamaya halkımızın umudu olmaya devam edecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.