Diyarbakır Barosu Başkanı: Toplumsal barış için infazda eşitlik olmalı

Diyarbakır Barosu Başkanı: Toplumsal barış için infazda eşitlik olmalı
Meclise sunulan İnfaz Yasasına ilişkin konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, “Toplumsal barışa ve adalete ihtiyaç var. Bu nedenle infazda eşitliğin sağlanması lazım” dedi.

Tartışmalara konu olan infaz düzenlemesi bugün meclise sunuldu. Siyasilerin yararlanamayacağı İnfaz yasası yasallaşırsa 90 bin tutuklu serbest kalacak.

AK Parti ve MHP’nin desteği ile hazırlanan ve bugün meclise sunulan infaz yasasını değerlendiren Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın açıklamalarda bulundu.

Cezaevlerinde trajediler yaşanabilir

Sosyal medya hesabı üzerinden konuyu değerlendiren Aydın, “Korona alınan tedbirlere rağmen birçok yere yayıldı. Yüzlerce kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi hastalığa yakalandı ve ne yazık ki hastalık gittikçe yayılıyor. Bunların tümünü bir arada değerlendirdiğimizde risk grubundakilerin cezaevindekiler olduğunu söylemek mümkün. Bu virüsün bulaşma riski var. Şuan Türkiye’de 300 bin tutuklu var. Cezaevleri kapasitelerinin üstünde bunları barındırıyor. Eğer bir tedbir alınmazsa cezaevlerinden çok ciddi trajediler ve dramlar yaşanabilir. Bu konuda mutlaka tedbirlerin alınması lazım. Şuan Türkiye Büyük Millet Meclisinin önünde olan İnfaz Yasasının eşitlikçi bir uygulama ile bütün mahpusların faydalanabileceği bir noktaya getirilmeli. Cezaevlerinde büyük dramlar yaşanmadan mutlaka tedbir alınması ve infazda eşitliğin sağlanması lazım” dedi.

Mardin Baro Başkanı: Kontrol altına almaları gerekir

Mardin Baro Başkanı İsmail Elik ise, “2 hafta önce kronik rahatsızlığı gerekçesiyle tek kişilik koğuşa alınan Mazıdağı belediye başkanı  COViD-19 şüphesi gerekçesiyle tahliye edildi. 2 hafta önce aynı koğuşu paylaşan diğer tutuklu/hükümlülerin, derhal tahliye edilip, tedavi amaçlı kontrol altına alınmaları gerekir” açıklamasında bulundu.

Öte yandan sosyal medyada ise  #İnfazYasasındaEsitlik ve #İnfazdaEşilikYaşatır tagları açıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.