Eren güven tazeledi

Eren güven tazeledi
Olağan Genel Kurulu’nu tamamlayan Diyarbakır Barosu Başkanlığına 872 oyla mevcut başkan Nahit Eren seçildi.

Salih Yeşil - Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu Başkanlığı seçimlerinde oyların çoğunluğunu alan mevcut başkan Nahit Eren, ikinci kez Diyarbakır Baro Başkanlığı'na seçildi. Gerçekleşen Diyarbakır 48’inci Olağan Kurul’da mevcut başkan Nahit Eren, Muhlis Oğurgül ve Cengiz Baysal, Diyarbakır Baro Başkanlığı için yarıştı. 2 bin 49 avukat seçmenin bulunduğu Diyarbakır Barosu seçimleri için saat 09.00’da seçmenler, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde kurulan 10 sandıktan oy kullanmaya başladı. 10 kişilik Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeliği için 9’u kadın 22 aday, 3 kişilik Türkiye Barolar Birliği delegeliği için 8 aday, Diyarbakır Barosu Disiplin Kurulu üyeliği için 8 aday, Diyarbakır Barosu Denetleme Kurulu üyeliği için 7 aday yarıştı.

Mehdi Özdemir, Aslı Pasinli, Cemile Turhallı Balsak, Zeynep Işık, Semra Balyan, Remziye Efe Tanrıkulu, Servet Vural, Abdulhadin Yasul, Mehmet Emin Çoban, Mehmet Işık, Aydın Özdemir, Gevriye Atlı, Seyit Rıza Karakaş, Gülşen Özbek, Mehmet Erdem, Mahabad Miroğlu Gür, Yakup Demir, Yusuf Güneş, Ahmet Dağ, Gazal Bayram, Serdar Özer ve İmran Gökdere, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeliği için mücadele etti. Velat Alan, Sedat Yahşi, Habibe Danışman, Nigar Atabay Yıldız, Cabbar Leygara, Zeynep Şükran Aysan ve Vedat Güleç’in Türkiye Barolar Birliği delegeliği için yarıştı. Genel Kurul’da Emine Taruk Yazğar, Şehmus Tekyıldız, Sidar Gümüş, Uğur Fidan, Gökhan Akarsu, Mehmet Sıddık Demir, Dilan Didem Durak ve Harun Şenel Diyarbakır Barosu Disiplin Kurulu üyeliği, Ejder Veziroğlu, Seyit Rıza Ebedinoğlu, Ernil Kanaş, Murat Karaaslan, Bekir Gülmez, Mehmet Sait Karadeniz ve Hamdiye Kocabey Denetleme Kurulu üyeliği için ter döktü.

Eren güven tazeledi

Genç avukatların yoğun ilgi gösterdiği seçimde sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Oy kullanma işleminin tamamlamasıyla oy sayımına geçilen seçimde, oyların büyük çoğunluğunu alan Nahit Eren, yeniden Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçildi. 10 sandığın kurulduğu ve katılımın yüzde 80 oranında olduğu seçimde, Eren, 872 oy alırken, en yakın rakibi Muhlis Oğurgül 656 oyda kaldı. Cengiz Baysal ise rakiplerinin çok gerisinde kalarak ancak 32 oy alabildi.

Yeni yönetim listesi bu şekilde;

Diyarbakır Barosu'nun Yönetim Kurulu Üyeliğine; Mehdi Özdemir, Serdar Özer, Seyit Rıza Karakaş, Mehmet Işık, Zuhal Işık Aydın Özdemir, Ahmet Dağ, Cemile Turhallı Baysal, Gevriye Atlı, Servet Vural.

Disiplin Kurulu üyeliğine; Sidar Gümüş, Dilan Didem Durak, Şeyhmus Tekyıldız, Uğur Fidan, Emine Tağruk Yazğar.

Denetleme Kurulu Üyeliğine; Seyit Rıza Ebedinoğlu, Hamdiye Kocabey, Murat Karaaslan.

TBB delegeleri; Ahmet Özmen, Cabbar Leygara, Zeynep Şükran Aysan seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.