Diyarbakır Barosu dolandırıcılara karşı uyardı

Diyarbakır Barosu dolandırıcılara karşı uyardı
Diyarbakır Barosu Tüketici Hakları Komisyonu, son dönemde artan dolandırıcılık suçuyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulundu. Çağrıda, “Sahte mahkeme celbi ve sms gönderen dolandırıcılara karşı dikkatli olun” denildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu, Dolandırıcılık suçuyla ilgili ‘’Sahte mahkeme celbi ve Sms’’ ile vatandaşları korkutarak e devlet sitesine yönlendirilip ödemeler elde ettiğini belirterek, yazılı bir açıklama ile vatandaşları uyardı.

İşte Baro’nun Açıklaması:

Basına ve kamuoyuna

Dolandırıcılık, son dönemde artış gösteren bir suç tipidir. Bu suç çeşitli kılıflarla vatandaşların karşısına çıkmakta ve mağduriyete yol açmaktadır. Dolandırıcıların yeni yöntemi ise, farklı kullanıcı ya da hukuk bürosu isimleri ile, ["E.ÖRNEK", "MERİCGEZMEN', ... HUKUK BÜROSU') sahte mahkeme celbi ve sms göndermektir. Dolandırıcılar, sms metni ile yarattıkları korku ve baskı ile vatandaşları sms içerisinde bulunan linki kullanmaya zorlamayı amaçlamaktadır. Bu linkin kullanılması durumunda vatandaşların karşısına e-devlet giriş sayfasına benzer bir sayfa çıkmaktadır. Bilgilerin girilmesi durumunda 'bir tane dosyanız bulunmakta' yazısı ile ödeme yapılacak banka hesap bilgileri ile karşılaşılmakta. Bu tür mesajlara itibar etmeyiniz ve gönderilen linklerde verilen banka hesaplarına para göndermeyiniz.

Hakkınızda açılmış dava ve icra dosyalarını 'E-Devlet' ya da 'UYAP Vatandaş Portalı'ndan kontrol ediniz. Sahte olduğunu tespit ettiğiniz mesajları gönderenler ve ödeme yapılması istenen banka hesapları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına şikâyette bulunun.

Belirtmek isteriz ki, yargılamanın hiçbir aşamasında hakim, savcı veya mahkemelerden WhatsApp vb. sosyal medya hesabı ya da sms aracılığı ile tebligat yapılmaz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.