Diyarbakır Barosu: İşkence vakasının takipçisi olacağız

Diyarbakır Barosu: İşkence vakasının takipçisi olacağız
Diyarbakır Barosu, bir polis memurunun şehit olmasına neden olan zanlının Emniyette işkence gördüğü iddiaları üzerine açıklama yaptı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 718. Sokak’ta “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle M.E.C. olay yerinden kaçarken polise ateş açtı. Açılan ateş sonucu Atakan Arslan isimli polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru şehit oldu.

Olayın ardından mahalleye sevk edilen çok sayıda polis, operasyon başlattı. Gece boyunca süren operasyonun ardından polise ateş açan  M.E.C.’nin yanında olan M.A. ve F.A. gözaltına alındı. M.E.C. ise dün polise teslim oldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan M.E.C.’ye ait işkence fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Klavuz’un danışmanı Emre Soylu’ya ait Twitter hesabından M.E.C.’ye ait iki fotoğraf paylaşıldı.

Birinci fotoğrafta M.E.C., gözaltına alındıktan sonra, polis aracında iki polis arasında otururken görüntüleniyor. İkinci fotoğrafta ise M.E.C., bir odada yüzükoyun yere yatırılmış ve üzerindeki kıyafetlerinin olmadığı görülüyor. Fotoğraf kadrajında polis copunun da olduğu görülürken, odada sadece ayakları görünen 3 kişi bulunuyor. Bu üç kişiden birinin M.E.C.’nin sırtına bastığı da görüntüde yer alıyor.

MHP’li vekilin danışmanı Soylu, paylaştığı fotoğrafların üstüne ise “Hain, emniyetin şefkatli kollarında” diye not düştü.

Barodan açıklama

Bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Diyarbakır Barosu yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Dün Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren polis memurunun katil zanlısı olduğu iddia edilen şüpheliye yönelik işkence ve kötü muamele görüntüleri basına yansımıştır.  Hangi koşulda olursa olsun gerek ulusal gerek uluslar arası mevzuat kapsamında mutlak yasak olarak düzenlenen işkence suçunun istisnası olamaz. Cezasızlık politikası işkence ve kötü muameleyi adli ve idari pratik haline getirmiştir. Bugün itibariyle kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda, Diyarbakır Emniyetinde meydana gelen işkence vakasına ilişkin Diyarbakır Barosu olarak detaylı bilgiler elde edildikten sonra hukuki süreci başlatacağımızı ve işkence vakasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum