Diyarbakır Barosu: Kazı çalışmaları durdurulsun

Diyarbakır Barosu: Kazı çalışmaları durdurulsun
Diyarbakır Barosu, Sur İlçesi’nde devam eden restorasyon çalışmaları sırasında insan kemiklerinin bulunması üzerine Savcılığa başvurdu, kazıların durdurulmasını istedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi İçkale'de yapılan restorasyon çalışmalarında 3 insan iskeletine ve kemiklere rastlandı. İskelet ve kemikler, usulüne uygun olarak kayıt altına alındıktan sonra Diyarbakır Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. İskelet ve kemiklerin antropologlar tarafından yapılacak incelemesinin ardından hangi döneme ait oldukları belirlenecek. Yapılan ilk incelemede insan iskeletleri ve kemiklerin yakın döneme ait olmadığı belirtilirken, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ve yönetim kurulu üyeleri de restorasyon çalışmasının yapıldığı alana giderek konu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Baro’dan açıklama: Kazılar durdurulsun

Öte yandan yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Barosu, kazı çalışmalarının durdurulmasını talep etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “1990'lı yıllarda JİTEM'in sorgu merkezi olarak kullanıldığı bilinen İçkale'de devam eden restorasyon çalışmalarında insan kemiklerinin bulunduğu şeklindeki haberler üzerine Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz 09.06.2022 tarihinde mahallinde incelemelerde bulunmuş, inceleme ve görüşmeler neticesinde bugün Cumhuriyet Başsavcılığına; restorasyon çalışmalarının durdurulması, insan kemikleri üzerinde inceleme yapılması ve kimlik tespitinin belirlenmesi açısından başvuru yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.