Diyarbakır Barosu’ndan Cihan Kayaalp’ın beraat edilmesine tepki

Diyarbakır Barosu’ndan Cihan Kayaalp’ın beraat edilmesine tepki
Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, MHP eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’ın beraat edilmesine tepki göstererek hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

TİGRİS HABER- Bir çocuğu istismar ettiği ortaya çıkması üzerine MHP genel merkezi tarafından görevden alınan Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, tutuklu bulunduğu kısa bir süre sonra Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada beraat etti. Mahkeme tutuklu yargılanan Kayaalp hakkında, suçlamalara dair “yeterli delil elde edilemediğini” ileri sürerek beraat kararı vermesi dikkati çekti.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, resmi twitter hesabından açıklama yaparak, karara tepki gösterdi. Açıklamada MHP teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, fail Cihan Kayaalp hakkında verdiği röportajda olayın doğru olduğunu söylemesine rağmen mahkemenin Yalçın’ın tanık olarak dinlenmesini reddedildiği belirtildi. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “MHP eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’ın yargılandığı dosyanın görülen karar duruşmasına katıldık. Bir önceki celse verilen mütalaada; çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel taciz suçlarından cezalandırılması talep edilen sanık hakkında verilen beraat kararını kabul etmiyoruz. Dosya kapsamındaki tanıkların aşamalardaki çelişkili ve tutarsız beyanları tanıkların baskı altına alındığını, bu şekilde beyanlarının değiştirildiğini göstermektedir. MHP teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cihan Kayaalp hakkında verdiği röportajda MHP Diyarbakır İl Teşkilatının feshine ilişkin olarak; fesih açıklaması yapmadan tam 1 hafta önce bizzat teşkilatları içinden bu bilgilerin kendilerine geldiğini, teşkilat olarak kendi içlerinde bir istihbari yapının olduğunu, bu olayda da iddiaların doğru olduğunu tespit edince Genel Başkanın kesin emriyle gereğini yapıp hemen fesih işlemini gerçekleştirdiklerini belirtmiştir. Mağdur vekili tarafından, olay hakkındaki açık bilgisi sebebiyle MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın tanık olarak dinlenilmesi talep edilmişse de mahkeme tarafından talebin reddine karar verilmiştir. Sanık hakkında yapılan yargılamanın bu haliyle eksik ve hukuka aykırı olduğunu, sanık hakkında verilen beraat kararını kabul etmediğimizi ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.”

MHP doğru olduğunu açıklamıştı

Haziran ayından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın gazeteci Nagehan Alçın'a verdiği söyleşide cinsel istismarı doğrulayarak, şunları söylemişti: "Farklı kaynaklardan yanıltılıyor da olabilirdik, o yüzden detaylı inceledik. İşin vahim boyutlarını anlayınca da tüm bu iddiaların emniyetimiz ve yargımız tarafından araştırılması için herhangi bir gölge şüphe kalmaması için il teşkilatını derhal feshetme kararı aldık" demişti. Yalçın, “Hemen bu vahim iddiaları inceledik. İftira olabilir diye kılı kırk yardık. O yüzden incelememiz biraz sürdü. Bu olayda da iddiaların doğru olduğunu tespit edince Sayın Genel Başkanımızın kesin emriyle gereğini yaptık. Hemen fesih işlemini gerçekleştirdik. Sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi bu tür vakalarda hadisenin üstünü örtme gayreti çok yaşanıyor. Biz asla üstünü örtmedik, bizden biri de olsa hiç kimseyi kayırmadık. MHP'nin duruşu budur Nagehan Hanım.” (Mezopotamya Ajansı)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.